Stockholm Music & Arts: Ed Harcourt stod för en stark öppning av lördagen

Skribent:

Ed Harcourt
Stockholm Music & Arts 4 augusti 2012
Betyg: 4

Publik satt på stenmuren och väntade i stekande sommarsol. Därifrån hade de utsikt över både scenen och vattnet. Skeppsholmen är en härlig plats för en festival. Stockholm Music & Arts är förhoppningsvis på Skeppsholmen för att stanna.

Mitt på ljusa eftermiddagen var Ed Harcourt först ut på stora scenen på lördagen. Ed Harcourt är för mig starkt förknippat med att lyssna på tillsammans med en kopp te medan höstregnet smattrar mot fönsterrutan.

Hur skulle Harcourts vackra gitarrtoner, melankoliska pianoklink och vemodiga sångröst kännas en solig augustilördag mitt på ljusa dagen?

Jag kan konstatera att han stor för en mycket stark öppning av festivalens anda dag. Publiken fyllde på snabbt och när han sjöng en sång helt a cappela, utan assistans av något instrument, fick han kraftiga applåder.

Fast det är klart att när en av hans stora hitlåtar kom: ”Born In The ’70s” , då fick ha igång publiken ännu mer. Då höjdes stämningen ännu ett par steg och publiken klappade takten.

Ellekari från The Tiny
gästade på den underbara balladen ”Loneliness”. Deras röster så fina tillsammans.

Ed Harcourt överraskade dessutom med att avsluta med en rytmisk låt som startade med ett trumintro och sedan hade fullt ös.

Ed Harcourt var en stark öppning på lördagen och han visade sin bredd med både ljuva, vemodiga toner och fullt ös.

Foto: Christian Gustavsson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 augusti, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Caroline skriver:

    det var Ellekari, sångerskan i The Tiny, som han tog in i Loneliness, inte von Hausswolff. Men ja, Ed var kung!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *