Gåtfulla guldgubbar i kommande ungdomsbok

Skribent:

img_5688Författarinnan Kim Kimselius, bördig från Eringsboda, skriver just nu på en ny ungdomsbok i serien om Theo och Ramona. En bok som kommer kretsa kring de gåtfulla guldgubbarna, som hittades i Västra Vång i Johannishus. Kimselius gör därför ett researcharbete på plats på Blekinge museum, och det ska bli spännande att få ta del av det slutliga resultatet. Lokalhistoria kan på många sätt vara en källa till bl a äventyrsböcker, och det i sig kan också öka intresset hos unga att läsa mer. Det apropå satsningarna som regeringen initierat på läslov som äger rum under denna vecka, när barn och unga är lediga från skolan…img_5689

2 november, 2016

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *