Hultsfred: Arctic Monkeys med nytt material

Skribent:

Arctic Monkeys

Arctic Monkeys, Green Stage
Hultsfredsfestivalen 14 juni 2013
Betyg: 4

Som festivalens dragplåster är det inte konstigt att engelsmännen även drar åt sig den största och mest hängivna publiken under festivalen. Och det är självklart en stor fördel att få framföra sina låtar inför en säregen skara. Det är svårt att inte dras med när hela Hultsfredspubliken sjunger allsång till Dancing Shoes eller Teddy Picker eller, ja, till varje sång de arktiska aporna väljer att vräka ur sig.
De vågar prova på en hel del nytt idag. Den sprillans nya låten Do I Wanna Know öppnar spelningen och spåren från bandets senaste skiva Suck It And See framförs för första gången på svensk mark och vissa tolkas utmärkt live. Men fansen som tagit sig till Hultsfred för att se sitt favoritband belönas med ytterligare en present, låten Mad Sounds, från bandets kommande skiva som framförs för första gången någonsin på Hultsfredsfestivalens första besök i huvudstaden.
Kvällens framträdande och smakproven vi bjuds på föreslår att Arctic Monkeys kanske inte riktigt nått sin peak än och har en än ljusare framtid inför sig. Bandet kan ses vid Glastonbury om ett par veckor då de agerar headliners, jämsides giganterna The Rolling Stones och folksensationen Mumford & Sons.
Arctic Monkeys 2
16 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *