Lyckad premiär för nya Hultsfred: över 10.000 besökare första dagen

Skribent:

I år firar Hultsfredsfestivalen 25 år. Rätt coolt att festivalen verkar ha kommit tillbaka med full kraft. Den startade idag, torsdag 14 juli, och festivalen har redan sålt mer än 10.000 biljetter, berättar Svenska Dagbladet.

Förra året fick Hultsfred kasta in handduken och ställa in, alltför få biljetter hade sålts. Ett starkt tyskt företag, FKP Scorpio, har gått in med ekonomiska resurser och Hultsfred har satsat på bra dragnamn och troligen rätt publik. Första kvällen är Suede och h Oasis-sångaren Liam Gallaghers nya band Beady Eye headlinjers, på fredag lockar nog Erasure en del – och framför allt på lördag är det Morrissey på scen. Fast Morrissey är ju inte att lita på alltid. Ikväll ställde han in spelning i Helsingborg, skälet var att det regnade för mycket. Hmm. Just nu sitter jag och kikar ut genom fönstret i ett rum en mil från festivalområdet och regnet smattrar mot rutan och gräsmattan är genomblöt efter att ha utsatt för regn i sju timmar i sträck nu. Det regnar ju i Hultsfred också. Vad tänker Morrissey om det?

Den tyska festivaljätten Skorpio har stora planer för Hultsfred, berättar Aftonbladet:

Nu har det tyska företaget FKP Scorpio tagit över spakarna i Småland. Det blir en Hultsfredsfestival även i år och företaget har stora planer för festivalen i framtiden. Ett hemligt vapen är att antalet festivalbesökare ska plussas på med hjälp av tyska turister.
– Jag tror att det är möjligt. Vi börjar lite lätt i år och har en buss eller två från Tyskland. Vi jobbar på det här, men har inte hunnit så långt, säger Folkert Koopmans, som äger FKP Scorpio.

Relaterat: Peter Högberg har också bloggat om Hultsfred, ur ett lokalt perspektiv.

Uppdatering: Martin Moberg skriver om att Rikspolisstyrelsen kräver att festivaler, som den i Hultsfred, ska behöva betala för polisskydd. Martin M skriver:
För jag är av den bestämda uppfattningen att poliskostnaderna för kulturella arrangemang ska ligga på oss alla gemensamt och riskerna med att låta polisen ta betalt av allt fler arrangörer är att det kommer att gå ut över möjligheten att under glada och ordnade former umgås med varandra på offentlig plats. Det blir ett samhälle som blir väldigt bisarrt …

Mer relaterat:
Expressen, Aftonbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 juli, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *