Kvällstidningarna frossar i Percy Barnevik-historien

Har Sverige fått ett eget Domique Strauss-Kahn-fall? Ni vet Valutafondens tidigare chef Domique Strauss-Kahn som greps på flygplatsen i New York, anklagad för att ha försökt våldta en städerska på det lyxhotell han bott på.
Skandalen eller ryktesspridningen kring honom blev snart ännu större, som Aftonbladet skriver:
I mars i år drogs han in i en prostitutionshärva i Frankrike. Verksamheten kretsade kring ett lyxhotell i Lille och handlade om att förse samhällstoppar med prostituerade. Minderåriga och invandrarkvinnor utan papper ska ha utnyttjats.

Nu har de två svenska kvällstidningarna fått en riktig kioskvältare när en av de största svenska företagsledarna, Percy Barnevik, anklagas för ”sexual assault”. Han har förhörts av polisen i London, skriver Expressen:
En av Sveriges mest kända industrialister och näringslivsprofiler, förre ABB-chefen Percy Barnevik, greps i går av polisen i London, anklagad för sexbrott.
Han släpptes mot borgen och är kallad till ett nytt förhör efter sommaren.
– Anklagelserna är grundlösa. De kommer från en kvinna som förföljer mig, sade Percy Barnevik till Expressen i natt.

Normalt bör en människa inte behöva schavottera för öppen ridå när det bara handlar om misstankar. Ingen rättegång har startat och ingen dom har fallit. Men för den som är så känd som Percy Barnevik råder uppenbarligen andra regler. Kända personer kan hängas ut utan att det finns några bevis, utan någon dom, utan att de ställts inför rättegång.

Tänk om han är helt oskyldig. Han blir ändå dömd i allmänhetens ögon efter dessa stora löpsedlar.

Jag konstaterar också att ännu så länge har morgontidningarna avvaktat med att slå upp historien.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Mer i Expressen 1 och Expressen 2 och Expressen 3

29 juni, 2012

Det här inlägget har 4 kommentarer.

 1. Freja skriver:

  Typiskt patriarkala män att förtrycka och våldsföra sej på tjejer. De är så vana att ta för sig och tror att kvinnor är till för konsumtion. Alla dessa kapten klänning gubbar. Hata patriarkatet!

 2. anne skåner skriver:

  ja det är medias baksida, först anklagar man sedan dömer man…MEN man frikänner aldrig i samma rubrikstorlek..

 3. anne skåner skriver:

  Englands svar på Julian Assange kanske…

 4. Frej skriver:

  Freja dömer Barnevik på förhand. Varför? Är hon ett troll? En han? Eller en hen? Jag antar att Freja anser att Barnevik och andra gubbar/män bör dömas enbart på anklageler. Eller så är signaturen ett troll som vill sprida hat och fördomar mot kvinnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *