Dynazty – en av få höjdpunkter på en svag inledning på Sweden Rock

Dynazty
Sweden Rock, Rockklassiker Stage
6 juni 2012
Betyg 3

Dynazty är ett poprockband med trallvänlig hårdrock. När de åntrade Rockklassikerscenen var främre delen av publiken fylld av en hel del barnfamiljer. Publiken i den främre delen var med på noterna direkt och viftade med och när tredje låten kom – ”Catch the Night” – var det fest och många sjöng med och dansade. En hel del yngre, barn som stod med sina mammor och pappor, strålade av lycka över att stå så nära sina idoler.

Bandet bjöd både på låtar från senaste albumet, ”Sultans of Sin” och givetvis det populära titelspåret men de spelade också sin genombrottslåt ”Bring the Thunder” och ”Sleeping With the Enemy” – flera låtar där publiken sjöng med.

Det är gitarrbaserad rock med en snygg show med rök och rött ljus, elegant klädda, snygga bandmedlemmar med långt pudelrockhår. Bandet bjuder på det som förväntas av dem: fartfylld, rockigt, snyggt och elegant, men inga överraskningar. Första halvtimmen var suverän – men andra halvan blev lite enformig.

Dynazty med sångaren Nils Molin som frontfigur har troligen nått ut till en bredare publik efter att ha medverkat två gånger i den svenska uttagningen till Melodifestivalen. 2011 var de med i ett pausnummer och framförde då ”This Is My Life”.
2012 tävlade bandet i den fjärde deltävlingen i Malmö den 25 februari 2012. Låten gick vidare till Andra Chansen och slogs ut där ut av gruppen Top Cats.

Den mer svårflirtade hardcore-hårdrock-metal-gubbarna som eventuellt hade tagit sig dit stod längre bort och deltog inte i festen utan småtittade bara. Dynazty är inte det hårdaste metalbandet. Men dess fans fick en timmes skönspel och de fyllde väl ut området kring Rockklassiker-scenen. På en ganska medioker och svag inledningsdag på Sweden Rock var Dynazty en av få höjdpunkter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *