Spännande säsong på Malmö stadsteater

Skribent:

Hipps stora salong var fullsatt, många fick vända i dörren, förväntningarna var stora när Malmö stadsteater bjöd på smakprov från höstens uppsättningar.

15 september har Roland Schimmelpfennings pjäs ”Det svarta vattnet” premiär på Intiman. En grupp ungdomar från olika samhällsklasser möts av en slump i ett stängt friluftsbad och tillbringar en natt tillsammans.  20 år senare möts de igen.

23 september har Tony Kushners Angels in America Premiär på Hipp. Året är 1985, platsen är New York, Ronald Reagan är president och AIDS är en bokstavskombination som börjar leta sig in i folks vardag. Vi möter advokaten Roy Cohn, mormonparet Harper och Joe samt det öppet homosexuella paret Prior och Louise.

25 november har årets stora familjeföreställning, Den oändliga historien, premiär. Historien om pojken Bastian som av en slump hamnar i landet Fantasien filmades 1984 och sätts nu upp på Hipp.

16 december avslutas hösten med en klassiker, nämligen Strindbergs Fröken Julie. Historien om grevens dotter och betjänten har satts upp i otaliga versioner och nu är det dags för Malmö stadsteater att sätta tänderna i mästerverket.

Mer information, fullständigt program och biljetter hittar ni på Malmö stadsteaters hemsida.

Peter Johansson

4 september, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *