Filmrecension: Guardians of the Galaxy 2

Guardians of the Galaxy 2
Betyg 4
Biopremiär 26 april 2017

Om du älskar Marvels serier med hjältar i rymden är Guardians of the Galaxy-filmerna helt klart något för dig. Speciellt om filmerna får ha en hel del hjärta och humor också och inte bara äventyr och action. Nu har film nummer två kommit till biodukarna. Det är en äventyrsberättelse i rymden, med en hel del som påminner om konceptet för de första Star Wars-filmerna som kom ut på bio. Hjältar och olika rymdvarelser och både äventyr och kamp och humor och lustiga karaktärer.

Filmtekniken har utvecklats en del del sedan de första rymdfilmerna kom. Effekterna får högt betyg och även om en del karaktärer ser serietecknade ut fungerar allt tekniskt mycket bra. Jag tror att det är medvetet val av filmens regissör James Gunn att flera karaktär ska se ut som om de kommer från en serieteckning. Skådespelarna är duktiga, givetvis. Det är ingen dålig rollista som James Gunn satt ihop med Chris Pratt som Peter Quill/Star Lord, Zoe Saldana som Gamora, Dave Bautista som Drax, Vin Diesel som rösten till Groot och Bradely Cooper som rösten till Rocket, Kurt Russel som halvguden Ego och Sylvester Stallone i en biroll som Stakar Ogord.

Musiken är en del i att helheten blir så bra. Skön musik från åttiotalet och nyskriven musik i en blandning som det knappt går att sitta still till.

Det är inte något djup dramafilm där det finns massa olika nivåer i karaktärerna – men den är inte den mest ytliga heller. Jag är inget stort fan av filmer med många explosioner och där konflikten måste lösas med våld – men för att vara en film i denna form av genre fungerar Guardians of the Galaxy 2 helt klart. Den är underhållande och för den som är något yngre säkert också rätt spännande och den har en sensmoral som inte enbart handlar om att de goda ska vinna över de onda. Alla i filmer är inte enbart det ena, utan vi får en del förklaringar till karaktärernas beteende.

Den är framför allt rolig och underhållande men den har ändå ett budskap värt att fundera kring. Vad är det värt att leva för evigt om det är utan de som betyder något för dig?

Räkna med att det kommer ännu en uppföljare, det öppnar slutscenerna för.

Marvels GUARDIANS OF THE GALAXY VOL. 2 visas IMAX 3D, 3D, 2D och är tillåten från elva år.

25 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *