Nu börjar Reinfeldts jakt på ungdomsgenerationen – bokförlagen fick ja av tingsrätten

Skribent:

ephone300
Så då gick då Solna tingsrätt på samma linje som högerregeringens alla lagar: Sverige ska inte vara ett land med personlig integritet.
Och tingsrätten stryker under det som högerregering vill: Nu ska en ungdomsgeneration jagas.

Bokförlag och musikförslag ska få agare poliser och jaga misstänkta fildelare.
Ur Dagens Nyheter:

Första Ipred-fallet är avgjort. Fem ljudboksförlag vann striden mot internetoperatören Ephone som tvingas lämna ut ip-nummer. Domen offentliggjordes på torsdagsförmiddagen i Solna tingsrätt.

Det finns förstås bara ett ord för detta: vansinne.

Jag skakar på huvudet och böjer det i sorg: nu börjar Reinfeldts jakt på ungdomsgenerationen och för att poliserna inte ska digna under bördan har nu bokförlag och musikförlag fått ja till att jaga också.

Och IT-företagen får alltså inte ha integritet åt sina kunder.

Daniel Scythe har också kommenterat tingsrättens beslut.

Relaterat: Aftonbladet SvD SvD SvD SvD

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

25 juni, 2009

Det här inlägget har 14 kommentarer.

 1. […] i ämnet: Kulturbloggen, Stefan Stenudd, Jardenberg, Opassande. Categories: övriga tankar Tags: fildelning, internet, […]

 2. […] reagerar: åsiktskanonen, kulturbloggen, Ett Otyg, Stefan Stenudd m.fl. […]

 3. […] Kulturbloggen tecknar en dystopisk samtid “Jag skakar på huvudet och böjer det i sorg: nu börjar Reinfeldts jakt på ungdomsgenerationen och för att poliserna inte ska digna under bördan har nu bokförlag och musikförlag fått ja till att jaga också.” […]

 4. […] tillkännagavs domen i Ephone-målet, som skapar prejudikatet att innehållsbolagens organisationer har rätt att begära ut […]

 5. […] Schultz, Mårten Schultz, Mina Moderata Karameller, Tankar från roten, Emma Opassande, Techrisk, Kulturbloggen, ConnyT, Illinoise, I hell-mans värld, Arrelius, […]

 6. […] utfall kanske är i enlighet med lagen så visar det ju bara att vi kan vara säkra på att en lag som så tydligt tar sida för enskila rättighetshavares intressen före allmänna rättsprinciper oundvikligen kommer att leda till usla utfall. Att det på sikt kan […]

 1. Jens skriver:

  ”Jag skakar på huvudet och böjer det i sorg: nu börjar Reinfeldts jakt på ungdomsgenerationen och för att poliserna inte ska digna under bördan har nu bokförlag och musikförlag fått ja till att jaga också.”

  Original förslaget till lagen togs iofs av Bodström och Socialdemokraterna.
  Tänk vad fort folk glömmer.

 2. embryo skriver:

  Men visst är det bra att den nidiningen som förstör bokmarknaden genom att ladda upp och ned ljudböcker åker dit; du gillar väl också levande litteratur?

 3. Jens skriver:

  Originalförslaget togs fram av statliga byråkrater och diskuterades under Bodströms tid, ja, men sossarna ville inte driva det vidare. Det gjorde sedan Reinfeldt som inte skulle jaga en hel generation, så Jens, helt riktigt, vad fort folk glömmer! 🙂

 4. Aleks skriver:

  Vad har Reinfeldt med tingsrättsbeslutet att göra???

  För det första så minns vi sossarnas order (ministerstyre) till Polisen att utföra en razzia och beslagta Pirate Bays servrar.

  Sedan minns vi också vem det är som lagt fram förslaget.

  Dessutom så skall du väl stå för Kulturarbetarna också och vad jag vet så är dom FÖR den lagen.
  Och då i mycket större utsträckning än vad Reinfeldt eller andra moderater gör det.

  Så sluta med BS och börja kalla din blogg för annat än just ”kulturbloggen” om du tänker fortsätta med trams.

 5. ConnyT skriver:

  @embryo
  Tror att domarna resonerar precis som du och väljer att blunda för fakta eftersom ”syftet” med domen är ”gott”. Börjar man tänka så är verkligen rättsstaten illa ute.

 6. Daniel skriver:

  Det är alltid roligt att läsa borgares försvarstal med att säga att det inte var deras fel, Alliansen blev tvingade av Bodström att införa dessa lagar. Inget eget ansvar alls. Alla dessa integritetskränkande lagar införde Bodström på egen hand utan vare sig regeringens eller riksdagens godkännande.

 7. Argus skriver:

  Ja, tänk vad hemskt det är att en myndighet tillåts åtala människor som bryter mot lagen! (Och för er som inte begriper ironi: Myndigheterna SKA ha rätt att bedriva brottsutredningar mot illegal verksamhet.)

 8. Förstår inte vad ni menar med ”försvarstal”?

  Mvh
  Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *