Häromdagen läste vi i tidningarna hur svart september månad varit i Sverige när det gäller arbetsmarknaden. Mer än 9.000 personer har varslats om uppsägning i september. Var det inte på jobben den nu styrande högerregeringen gick på val?
Jo, jag vet: finanskrisen i USA påverkar hela världen. Men hur den påverkar de olika länderna har trots allt också varje land själv visst ansvar för. Jag ska försöka hålla mig vaken till 03.00 i natt och se debatten mellan de två vicepresidentkandidaterna.
Finanskrisen är långt ifrån över än. Även om en hel del journalister på de traditionella medierna verkar ha rätt grunda kunskaper och trodde att allt var klart för att senaten sade ja. Representantskapet återstår fortfarande.
Efter senatens ja till räddningsplanen för USA:s sargade finansmarknader har förslaget nu skickats tillbaka till representanthuset. De 435 ledamöterna ska ta ställning till den något förändrade planen på fredagskvällen svensk tid, uppgav radiostationen NPR på torsdagen.
Men hur representantskapet är röstar går nog inte krisen över så snabbt. Idag dök den amerikanska börsen igen, för det kom vad AB kallar chocksiffror kring arbetslösheten:
Fler arbetslösa än på sju år. Näst intill tomma orderböcker hos företagen. Samt en i stort sett lamslagen ut- och inlåningsverksamhet.
Inte undra på att Wall Street sjönk – igen
Läs gärna också Jonas Morian: Dags att varsla regeringen.
Fler som bloggat om Sarah Palin:
Sarah Palin – förbönerna hjälpte inte
Sarah Palin en modern Doktor Strangelove
En avgörande debatt
Och i avvaktan på nattens debatt kan du se på The Sarah Palin-story
Relaterat:
Effekten lär dröja även vid ett ja från representanthuset
Sanningens ögonblick
Obama vinner på orättvisorna
Andra bloggar om: USA, ekonomi, finanskrisen, Obama, Biden, Palin, finans, finanskris, arbetslöshet