Nu börjar Robinson bli bra

Hoppsan, senaste avsnittet med Robinson var riktigt bra: spännande och det kändes hoppfullt att den täta, styrande grabbpakten fick en knäck. De har gått på och varit så säkra på att de skulle manövrera bort alla andra för att de fyra skulle bli kvar. Nu åkte en av dem, tack vare att Jarmo höll tyst om att han var immun. Det var bra tv-underhållning och bra studie av samhället och sociologi. Det går att spräcka täta grabbgäng som tar makten ett tag. Raphael blev utröstat, hurra!

Jag ser att Aftonbladets Robinsonkrönikor tänkt i liknande banor:

Sammanslagningen och dess dramatiska effekter kan rent av vara det bästa som hittills hänt årets upplaga av djungelsåpan.
Naturligtvis mest för att den tidigare som dominerande paktbildningen nu är slagen i kras, eller åtminstone har fått sig en rejäl törn. Nu kan smarta och starka kvinnor som Nina Amjadi och Angela Monroe faktiskt ha en reell chans i en tävling som plötsligt har gått från gråtrist träskdepp till chockerande cliffhangerspänning. Och Jarmo Heinonen kan efter sin revansch slutligen få den respekt han faktiskt förtjänar.

Eftersom Robinson mer handlar om sociologi än ren överlevnad är det intressant att det inte är 35-åriga vältränade män som är de givna vinnarna, att det finns andra egenskaper som är värdefulla.

Jarmo som är medelålders har också ett värde liksom tjejerna. Ja nu börjar det bli mer spännande.

Trollpackan tycker också att det är nu det börjar bli spännande:

Nu är det ju alla mot alla, och det är ju spännande. Paktandet kommer ju såklart att fortsätta ändå, för alla kommer ju att försöka få så många fördelar som möjligt, och man kan ju ha nytta av en eller ett par kompisar på vägen. Skulle tro att de försöker att bli av med Christian nästa öråd. Vore konstigt annars. Grabbarna kommer ju att vilja bli av med Erik, men han borde ju ha Jarmo med sig, iallafall ett tag till. Och nu har ju tjejerna, till exempel Angela som är stark, chans när grabbgängets pakt bryts.

Grantoppen tar upp att tv4 lät oss höra hela pinkandet när Erik Billing satt i buren i nio timmar.

Expressen berättar att av Expressen.se:s läsare tycker 45 procent att programmet blivit bättre sedan inledningen.

Expressen berättar om varför Nina svek grabbpakten.
Jag tycker det är helt fel ordval. Hon svek inte. Hon lurade dem på ett smart sätt. Alltså: grabbpakten hade bestämt att de fyra skulle bli kvar. Först skulle de rösta ut Jarmo, sedan de tre i träsklaget en efter en och sedan sina två tjejer. Hmm? Det vore ju idiotiskt av Nina att hänga med det. De fyra i grabbpakten har inte haft någon tanke på att hon skulle kunna bli kvar när det närmar sig final.

Att Christian, som suttit och dragit i trådarna i grabbpakten, kallar henne för backstacker är rent av patetiskt.

Andra bloggar om: , , , , , ,

robinson600bra

26 april, 2009

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. trollpackan skriver:

    Ja, att den som skulle vinna duellen skulle få immunitet vid nästa öråd var det bästa TV4 kunde göra för att få tillbaka spänningen i programmet! Kanon tycker jag!
    Nu är det underhållning igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *