Hultsfred: Melody’s Echo Chamber övertygar live

melody3

Melody’s Echo Chamber, Yellow Stage
Hultsfredsfestivalen 13 juni 2013
Betyg: 4

Efter att tidigare ha spelat i betydligt mindre band som My Bee’s Garden och Narcoleptic Dancers flyttade den klassiskt skolade fransyskan Melody Prochet jorden runt, till Perth, för att tillsammans med Tame Impalas frontman Kevin Parker spela in det som blev starten för Melody’s Echo Chamber. Det som på skiva, med sin psykedeliska produktion, låter som ett studioprojekt återskapas förvånansvärt kraftfullt live. Redan i inledningen, med kärlekstörstande I Follow You och ångerfulla Endless Shore, står det klart att hennes nyuppsatta band lyckats anamma Kevin Parkers unika groove. Yellow Stage har dessutom en tivoli-liknande inramning som passar utmärkt till den drömska, psykedeliska och något romantiska ådran som genomsyrar hela hennes musik. Ljudmässigt förs – på grund av de effektdränkta gitarrerna- tankarna tillbaka till 90-talets shoegaze, medan Melody själv har något av en mystisk artrock-aura över sig.

I publiken står dessutom landsmännen i Phoenix vilka hon – i sitt kanske enda mellansnak – berättar att hon ser fram emot att se senare på kvällen. Konserten varar knappa timmen och bortsett från Je Me Perds de Vue kretsar det uteslutande kring det självbetitlade debutalbumet som gavs ut ifjol, men ett nytt album verkar vara på ingång och förhoppningsvis innebär det fler trollbindande låtar och ytterligare Sverige-besök.

Följande låtar spelades:

I Follow You
Endless Shore
Bisou Magique
Some Time Alone, Alone
You Won’t Be Missing That Part of Me
Quand Vas Tu Rentrer?
Crystallized
Je Me Perds de Vue
Be Proud of Your Kids

Här kan du se ytterligare två bilder från spelningen:

melody

melody2

14 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *