Dansbandsdramat Fem kända musiker döda i seriekrock innehåller både humor och spänning

Skribent:

Fem kända musiker döda i seriekrock
Dramaten, Målarsalen
Premiär: den 28 januari 2012

Det är den svenska vampyrförfattaren John Ajvide Lindqvist som har skrivit dansbandsdramat Fem kända musiker döda i seriekrock, som nu spelas i Målarsalen på Dramaten.

Dramaten skriver:

Efter 35 år på vägarna ska dansbandet Tropicos sammanfatta karriären i ett direktsänt tv-program. Men i logen börjar minnena från åren tillsammans bubbla upp till ytan. Blev allt verkligen som de hade tänkt sig? Vad hände med alla drömmar? Och hade det inte varit bättre om de faktiskt hade frontalkrockat med den där lastbilen för 20 år sen när bandet låg på topp?

I min recension i Teatermagasinet skriver jag:

Fem kända musiker döda i seriekrock rymmer många stora livsfrågor i ett ganska litet format, fyllt av både humor och spänning. Vi får glimtar av sviken kärlek, av en grupp människor som fastnat i destruktiva roller och av drömmar om ett liv som kunde ha varit på något annat sätt. Manuset, regin och skådespelarinsatserna samverkar för att få fram de djupa frågorna i en ganska ytlig miljö.

I rollerna:
Tommy: Jan Waldekranz
Roland: Reuben Sallmander
Max: Pierre Wilkner
Allan: Magnus Ehrner
Gregory: Olle Jansson
Reporter och grävling: Omid Khansari

Manus: John Ajvide Lindqvist
Regi, scenografi och kostym: Carina Reich, Bogdan Szyber
Ljus: Emma Westerberg
Peruk och mask: Lena Strandmark

Foto: Roger Stenberg

Författaren John Ajvide Lindqvist slog igenom 2004 med sin debutroman Låt den rätte komma in, som filmatiserats både i Sverige och USA och även satts upp som pjäs.

Carina Reich och Bogdan Szyber har arbetat ihop med olika hybridformer inom scen- och bildkonst sedan 1983. Deras senaste projekt var operan Wozzeck av Alban Berg på NorrlandsOperan, där de stod för regi, scenografi och kostym.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

29 januari, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] Fem kända musiker döda i seriekrock rymmer många stora livsfrågor i ett ganska litet format, fyllt av både humor och spänning. Vi får glimtar av sviken kärlek, av en grupp människor som fastnat i destruktiva roller och av drömmar om ett liv som kunde ha varit på något annat sätt. Manuset, regin och skådespelarinsatserna samverkar för att få fram de djupa frågorna i en ganska ytlig miljö. Kulturbloggen […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *