Wikileaks visar att varenda lag som begränsar integritet och nätet i Sverige har varit beställningsjobb av USA

Wikileaks visar att varenda lag som begränsar integritet och nätet i Sverige har varit beställningsjobb av USA.
Rick Falkvinge skriver att han fått tillgång till dokument från Wikileaks som visar detta.

Kortfattat: varenda lag, varenda utredning som varit fientlig mot nätet, ungdomar och medborgarrätter här i Sverige de senaste åren har varit beställningsjobb av USAs regering och amerikanskt näringsliv. Vi anade att det var så, men hade trott att det kanske kommit lite härifrån och lite därifrån. Det var fel. Det var koordinerat och den svenska regeringen hade fått en checklista att bocka av, och beskrivs i diplomattelegrammen som “mycket samarbetsvillig” och “är helt med på noterna”.

Det amerikanska världsvida intresset att strypa friheten på webben och att begränsa människors integritet har sina solklara skäl och dessa går hand i hand med ekonomiska maktintressen.
Som Kulturbloggen tog upp i ett tidigare inlägg är det därför till exempel bankerna också stryper möjligheten för Wikileaks att få sina tillgångar. Wikileaks avslöjar deras maktmissbruk.

De som har den ekonomiska makten är inte intresserade av demokratin, inte om demokratin och yttrandefriheten kan avslöja dem.

Annarkia har också bloggat om detta, liksom Christian Engström.

Uppdatering:
Som Torbjörn Jerlerup skriver:
Telegrammen är troligen äkta. Hur som helst kan vi KRÄVA att få besked från regeringen om dess äkthet och om Sveriges politik NU!

Mer hos Expressen, hos Jingeoch hos Scaber Nestor och hos Emma Opassande, SvDGPDN, ExABEx

Läs även andra bloggares åsikter om ,  ,

27 december, 2010

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. […] Wikileaks visar att … on Telegrammen från USA bör …Jerlerup on Telegrammen från USA bör …emma […]

  2. […] Bloggat: Swartz, Cornucopia, Kulturbloggen, Copyriot, I media: Berlingske, TV2, Politiken, DR, SVD1, 2, 3, 4, DN1, 2, 3, GP1, 2, 3, 4, HD1, 2, […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *