Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället

Minister Ask har idag på regeringens uppdrag presenterat ett förslag 0m lagring av trafikuppgifter. All vår epost och alla våra SMS ska lagras i minst sex månader.
Aftonbladet berättar:

Förslaget, som nu skickas till Lagrådet, är tänkt att träda i kraft 1 juli nästa år.

Det är ingen snack om saken: detta är ytterligare ett steg mot ett övervakningssamhälle.
Inget snack om saken, detta är att kränka vår integritet.
När kommer beslut att kolla all vår vanliga post?

Nej, jag tror inte att beslut om att övervaka den vanliga posten kommer nästa vecka. Men vad är skillnaden på att vi kan skicka meddelanden med mobiltelefon och med epost? Att hota med terrorister och grova brottslingar är att blanda bort korten. Inte minskar brottslighet för att vår epost ska övervakas. Snarare används resurser på fel sätt.

Kamp mot brottslighet sker inte mest effektivt genom att möjliggöra övervakning av alla medborgare.

Först införde högerregeringen FRA-lagen och sedan ipredlagen och nu kommer denna variant av Datalagringsdirektivet. Som de svenska politikerna skyller ifrån sig på EU för. Men vi borde stå upp mot EU i denna fråga. Kraftfullt.

All övervakning kan och kommer att missbrukas. Det är inte så att västvärlden är befriad från politiska krafter som vill ha politik som gränsar till eller rent av är diktatur.

Mer om detta kommer att tas upp på Kulturbloggen, men nu måste rusa iväg till andra uppdrag idag.

Ett annat övergrepp på Internet har också skett när en man fällts för att ha länkat till webb-tv-tjänster på Internet. Falkvinge berättar mer.

Tills vi hinner blogga mer om dessa två ämnen: det finns en hel del om detta hos HAX och Anna Troberg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 november, 2010

Det här inlägget har 14 kommentarer.

 1. […] (lista från HAX): Lake,  Stenskott, Kulturbloggen, Polisstaten, Stenudd, Kolsjö, Leffe45, Bloggis, Sanningsministeriet, Demokraturen, Ipse Cogita!, […]

 2. […] Lake, Fredriksson, Stenskott, Kulturbloggen, Polisstaten, Stenudd, Kolsjö,Leffe45, Bloggis, Sanningsministeriet, Demokraturen, Ipse Cogita!,Grenfeldt, Studio Hisingen, WhatsUpSthlm, Mina Moderata Karameller,Scaber Nestor, Cowchasers, Från ett påhittat paradis, Bergström, Källström,Suckerpunch, A lot of Nothing, l-hs, Alliansfritt Sverige, Kaka på väg, Nej till datalagring, En pirats blog, Futuriteter, Täng, Rouhivuori,Sanningsministeriet, Magnihasa, Johannes […]

 3. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 4. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 5. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 6. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 7. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 8. […] Jens Holm, Farmor Gun, Piratpartiet, Motpol, Germund, Lake, Fredriksson, Stenskott, Kulturbloggen, Polisstaten, Stenudd, Kolsjö, Leffe45, Bloggis, Sanningsministeriet, Demokraturen, Ipse Cogita!, […]

 9. […] Jens Holm, Farmor Gun, Piratpartiet, Motpol, Germund, Lake, Fredriksson, Stenskott, Kulturbloggen, Polisstaten, Stenudd, Kolsjö, Leffe45, Bloggis, Sanningsministeriet, Demokraturen, Ipse Cogita!, […]

 10. […] nestor?, badlands hyena, jinge,  kulturbloggen, stenudd, politikerbloggen övervakning, ipred, fra, acta, kameraövervakning, beatrice ask, […]

 11. […] – alliansen inför Datalagringsdirektivet | Oscar Fredriksson (C), Datalagringen « Stenskott, Högerregeringen redo att ta ytterligare ett steg mot övervakningssamhället | Kulturbloggen, Polisstaten: Från Terrorism till Snatteri, Stefan Stenudd: Datalagringen sker för att det går, […]

 1. 666 skriver:

  Chile kommer ha nu år 2011..Fösta fasen var att sätta på streckkod i id kort i chile så såg man all informatiopn och nu 2011 så kommer de ha en chip och en anten i id korten och 3:e fasen är att implantera micrichipen på handen…Chile är de… första landet som kommer ha de systemet 22 miljoer Chilenare kommer va kontrolerade!!! Man kan tacka nej till microchipen i handen men då kan man inte köpa eller sälja något..Detta värkar stämma med vad Bibeln säger…I alla fall..Det sker så snabbt folk i Chile och i Mexiko protesterar mot det, och samma sak i USA dags och väcka den sovande folket i Sverige..Dags att sänka den lilla grupen multimijonärer NWO som tjänat pengar på oss..Bara för dom ska ha det bra..Stoppa kriget i afghanistan stoppa all vapen handel..Här får ni länk på vad som sker i Chile..Sverige vakna för år 2011 kommer ekonomin kollapsa i Sverige den nya åren som kommer, kommer va mycket svår..
  Länk så ni får se vad som sker..dett är bara början.

  http://www.youtube.com/watch?v=KvFXnEp5WnE&feature=player_embedded

  Denna videklipp är från Nyheterna i Chile canal13 där dom visar hur det komemr gå till..Om ni inte kan spanska så spola fram till minut 1:13 då ni kan se hur id korten komemr se ut nästa år 2011, en microchip och en anten.

  http://www.youtube.com/watch?v=if1C60yB-Tc

  STOPPA NEW WORLD ORDER OCH ILLUMINATI..MÅNGA HA RINTE TROTT PÅ VAD ILLUMINATI ÄR ELLER NEW WORLD ORDER MEN ALLT KOMMER FRAM NU..SVERIGE DAGS ATT VAKNA

 2. Nils skriver:

  Vi ska inte skylla detta direktiv på EU utan på Bodström (s), din partikamrat.

 3. Nils skriver:

  Nu har Morgan Johansson (s) sagt i DN att ”justitiedepartementet har lagt sig i underkant när det gäller lagringstiden” och att den påtvingade lagringen ska förlängas. Städa rent i eget hus först!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *