Pjäsen om Svarte Orm får premiär på Intiman i januari

Skribent:

Svarte O

Den 22 januari 2015 är det världspremiär på teaterversionen av Svarte Orm på Intiman i Stockholm. David Batra har handplockats till rollen som Edmund Blackadder. Han får bland annat sällskap av två Spamalot-profiler, Henrik Hjelt och Kim Sulocki.

Producenten 2Entertain skriver i ett pressmeddelande:

– Vi har verkligen fått vår drömensemble. De är som skapta för att spela karaktärerna i Svarte Orm och Svarte Orm är som skapt för att spelas på en teaterscen, säger regissören Anders Albien.

Bakgrunden är att Rowan Atkinson under flera år fått förfrågningar om att göra scenproduktion av sin hyllade tv-succé Blackadder, men har aldrig accepterat. Men när den svenske regissören Anders Albien presenterade sin vision för Atkinson och dennes kollegor blev världspremiären i Sverige ett faktum. Förutom manusbearbetning står Anders Albien för regi och rollbesättning.
Fotnot.

BBC-serien Blackadder (Svarte Orm) gjorde tv-entré 1983, med anti-hjälten Edmund Black (Rowan Atkinson) i huvudrollen. Han flankerades under seriens sju år av unga och blivande storheter inom brittisk tv- och teatervärld, däribland Stephen Fry, Rik Mayall och sir Tony Robinson. Det är den fjärde BBC-säsongen, ”Blackadder goes forth” som utspelar sig i en skyttegrav under första världs kriget, som ska bli teaterföreställning.

Medverkande:
Kapten Edmund Blackadder – David Batra (i BBC-original: Rowan Atkinson)
Menige Baldrick – Kim Sulocki (i original: Tony Robinson)
General Melchett – Henrik Hjelt (i original: Stephen Fry)
Kapten Darling – Mikael Tornving (i original: Tim McInnerny)
Löjtnant George – Anton Lundquist (i original: Hugh Laurie)
Fångvaktare Perkins – Andreas Andersson
Chaufför Bob – Elin GradinRegi: Anders Albien.
Producent: Christoffer Bendixen.

3 oktober, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *