Svenska Dagbladet begränsar antalet kommentater på artiklar

Från och med idag (29 maj 2012) får användarna kommentera maximalt tre gånger per artikel på svd.se, berättar Dagens Media.

På ett sätt blir nu kommentarerna mer ett snyggt utanpåverk, en image av interaktivitet, eftersom den starkt begränsas. När två eller flera som kommenterar svarar varandra kan det bli rätt intressanta diskussioner – detta stryps därmed.

Å andra sidan finns det väldigt, väldigt, väldigt mycket meningslöst där ute i kommentarsfälten.

Fredrik Karén, chef för svd.se, säger till Dagens Media:
– Det är inget självändamål för oss att ha många kommentarer, vi ser hellre en bra debatt och en bra ton på diskussionerna.

Håller med honom om att jag hellre ser en bra debatt och en bra ton – men möjligheten till en diskussion stryps när var och en som deltar inte får säga mer än tre saker. Diskussion förutsätter att bolla samtalet fram och tillbaka, inte bara säga en sak och sedan är det klart. Då blir det sämre diskussion och mera deklaration av åsikter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

29 maj, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Louise Petterson skriver:

    Tror inte att det hjälper svenskan med att begränsa varje kommentarsmöjlighet till tre inlägg eftersom det är större problem att man har femtielva personer som säger samma sak. Om det så råkar vara en eller två som säger något avvikande så får man bara ännu mer tjatiga och ensartade kommentarsfält av detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *