Skivrecension: Gorillaz – The Singles Collection

Skribent:

Artist: Gorillaz
Titel: The Singles Collection: 2001-2011
Betyg: 3
Utgivningsdatum: 30e November

 

Det har gått tio år sedan Gorillaz släppte sin debutplatta, bandet firar detta genom att släppa en samlingsplatta med 15 singlar, remixer och videos.

Gorillaz bildades 1998 av Damon Albarn och Jamie Hewlett som en kul grej, ett sidoprojekt till deras mer seriösa musikkarriärer. ”Bandet” består av fyra fiktiva figurer; Murdoc, 2D, Russel och Noodle. Musiken görs sedan ofta  i samarbete med andra musiker. Första singeln som släpptes var Clint Eastwood som blev en enorm hit och självbetitlade debuten sålde i 6 miljoner exemplar, sedan debuten har bandet släppt 3 fullängdare.

På The singles collection har alltså Gowillaz samlat singlar från hela sin karriär. Som ett fan av Gorillaz har jag personligen helt andra favoritlåtar än de som är på skivan så jag känner inte direkt att det är någon jag kommer lyssna på. Dock kan jag tycka att den är en bra introduktion till någon som inte lyssnat på bandet tidigare då alla låtarna här är tralliga och lite mer lättlyssnade. Jag fäller dock en tår för att inte låten Punk från första skivan är med, för det, det är en bra låt.

Remixerna på skivan är inte de bästa remixerna, men de är helt ok. Videodelen har jag tyvärr inte sett, men uppdaterar med en åsikt så fårt jag lagt mina tassar på den. The Singles Collection kommer att släppas som standard CD, CD/DVD samt på 140 gramsvinyl.  En 7” box specialutgåva kommer också att finnas tillgänglig.

29 november, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *