Opener Festival: Cardigans spelar Gran Turismo – Moto Boy höjer soundet

The Cardigans
Opener Festival: Main Stage
6 juli 2012
Betyg 4

The Cardigans är på turné där de spelar hela albumet ”Gran Turismo” plus att de bjuder på några extranummer ur sin övriga karriär. Att bandet har många fans i Polen finns inget tvivel om. Spelningen som var finalnumret på fredagskvällen på stora scenen lockade den allra talrikaste publiken hittills under festivalen. The Cardigans drog absolut mest publik och det började märkas att vi är på en av Europas största festivaler.

Spelningen började dramatisk med att Nina Persson träder in, iklädd svart midjelång jacka av slängkappestil och en rosett i håret bestående av två blinkande lampor. En teatral entré med en starkt blå belysning som bakgrund.

Jag är inte så förtjust i The Cardigans på skiva. Albumen är lite för genomarbetade och småjazziga för min smak. Live höjdes deras musik i min smak: det var ösigare och råare. Det som dock höjde spelningen flera snäpp var att Moto Boy lånats in som gitarrist för turnén. Hans magi med gitarren lyfte spelningen.

Det var första gången The Cardigans spelade i Polen. ”How you doing friends?” frågade Nina Persson publiken.

Bästa låten var ”Higher” som med Nina Perssons spännande lätt hesa röst tillsammans med Moto Boys gitarrslingor gav mig rysningar av välbehag. Dessutom var det sceniskt snyggt med stark röd dramatisk belysning.

De sånger där munspelet plockades fram var också bland de bästa.

Sista extranumret, ”Communication”, var bara så vacker med sången och Moto Boys gitarr som svävade upp i den månbelysta natthimlen. Vemodigt och hoppfullt samtidigt. En värdig avslutning på festivalens hittills bästa dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

7 juli, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *