Bruce Springsteen bjuder på ny singel – gratis att ladda ner i tolv timmar

Idag, måndag 24 november, har Bruce Springsteens nya singel ”Working On A Dream” svensk radiopremiär. Från och med kl 18.00 idag och tolv timmar framåt kommer låten att finnas tillgänglig för fri nedladdning på brucespringsteen.net. Singeln släpps till digital försäljning den 26 november.

Springsteens nya album ”Working On A Dream” släpps den 28 januari. Albumet är inspelat tillsammans med E Street Band och innehåller tolv nyskrivna låtar samt två bonusspår. Detta är Springsteens fjärde samarbete med Brendan O’Brien, som har producerat och mixat albumet.

www.brucespringsteen.net

Man kan ju undra om herr Jan Guillou tycker det här är OK av Springsteen. Vad jag förstått ser verkligheten helt annorlunda ut för Guillou än för de flesta människor jag känner.
Guillou skriver i Aftonbladet att bara en liten, liten klick är för fildelning.
Jag är en vanlig person i medelåldern och jag träffar nästan aldrig någon som tycker det är rätt väg att jaga fildelare med polis.
Det var som på den tiden när kassetbanden kom och folk ropade på förbud att spela in från radion.

Dessutom förstår jag att en person som Jan Guillou som äger så många miljoner fjärmat sig från vanliga människors verklighet, så han förstår inte hur dyrt det är med 200 kronor för en cd-skiva som man kanske bara lyssnar på två gånger. Och att det är många som vill se filmer hemma innan de blivit gamla. Att film- och musikindustrin måste lära sig erbjuda de produkter och till det pris som marknaden efterfrågar.

Andra som bloggar om Jan Guillous utspel: Opassande, Christian Engström och Marys moderata karameller.


Andra bloggar om: , , , , ,

24 november, 2008

Det här inlägget har Inga kommentarer.

 1. […] som bloggar om Jan Guillous utspel: Opassande, Christian Engström, Kulturbloggen och Marys moderata […]

 2. […] Springsteen släpper minsann sin singel gratis, i 12 timmar berättar Rosmari. Jag kan inte hitta någon information om att det kommer att vara förbjudet att dela med sig av […]

 3. […] DN, SVD, Opassande, Bloggaren Emma, Anna Troberg, Ravenna, Kulturbloggen, Mårtensson, Deep […]

 1. embryo skriver:

  av ditt blogginlägg skulle man kunna gissa sej till att bruce är för fildelning

  jomenvisst: legal

  enligt upphovsrätten

  jag gissar istället att han står nära guillou i åsikter

  http://www.brucespringsteen.net/news/termsofuse.html

 2. Smen skriver:

  Janne är bara ute på osäkert vatten. Hela hans journalistiska gärning har ju byggt på Jan mot etablissemanget. Klart att han känner sig lite vilsen nu när mallen inte riktigt passar. Han har ju ingen att sparka upp på, utan står ju mest och pinkar ner.

  Jan Guillou har blivit etablissemanget. Finns ingen återvändo för honom nu. När man en gång blivit en del av de som pinkar på vanligt folk kan man inte återvända, för vi skulle inte släppa in honom igen.

  Så funkar folk, och så funkar världen.

 3. Zac skriver:

  Grymt snålt att inte släppa den helt fri – 12h – vilket djävla skämt!

  //Zac

 4. anders skriver:

  att man ska få fildela filmer för att man ”vill se den hemma innan den blir gammal” kan vara det tunnaste argument jag har hört någonsin. när blir en film ”gammal”? är jean-pierre melvilles mästerverk ”gamla” och därmed osebara eller hur menar du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *