Skivrecension: Ani DiFranco – Allergic to Water

Skribent:

ani

Artist: Ani DiFranco
Titel: Allergic to Water
Betyg: 3

Genom åren har Ani DiFranco uppmärksammats lika ofta för sin aktivism som för sin musik. Sedan den självbetitlade debuten såg dagens ljus 1990 har hon hunnit släppa ytterligare sjutton studioalbum. I ryggen har hon alltså en gedigen diskografi med flera klassiska album. Den senaste, ¿Which Side Are You On?, kom för två år sedan. Men hon har också blivit ett affischnamn för feministisk och politisk medveten singer-songwriter-folkpop.

Vid fyrtiofyra års ålder visar den samhällsengagerade tvåbarnsmamman inga tecken på att vilja trappa ned, men Allergic to Water är lite mer introspektiv, något mer återhållsam i sin framtoning. Inspiration hämtas bland annat från blues och New Orleans-jazzen. Det känns som att hon medvetet låter musiken snarare än politiken stå i fokus.

Som album är Allergic to Water sammanhållet, men ett par låtar sticker ut — inte minst den gitarrdrivna singeln Careless Words och den snygga finalen med Rainy Parade.

Bästa spår: Careless Words, Allergic to Water, Rainy Parade

24 november, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *