Socialdemokraterna startar blogg för arbetet med att ta fram ett nytt partiprogram

Bloggverktyg är bra verktyg för organisationer som vill ha interaktivitet och för föreningar som bygger på medlemmarnas engangemang. Tyvärr har de stora folkrörelserna ofta kommit långt från att låta de små medlemmarna vara med och påverka. Att starta en blogg för arbetet med att ta fram ett nytt program är, som jag ser det, ett bra steg för att främja medlemmars aktivitet och göra det möjligt att påverka.
Välkommen att delta, skriver Lars Engqvist som är huvudsekreterare i programkommissionen i ett mail till medlemmar i S. Här är mailet:
Det senaste socialdemokratiska partiprogrammet antogs 2001. Mycket har hänt sedan dess – och utan att förstå dessa samhällsförändringar kan vi i programkommissionen inte skriva ett bra nytt partiprogram. Som en del av arbetsprocessen har vi därför skapat en blogg och bjudit in en rad gästskribenter – författare, forskare och kulturpersonligheter – och bett dem beskriva en viktig samhällsförändring som skett sedan 2001. Vår förhoppning är att dessa texter ska bidra till att stimulera en bred och viktig diskussion om samhället, och om hur det nya socialdemokratiska partiprogrammet ska se ut.
De kommande veckorna kommer vi att publicera svaren vi fått från de inbjudna gästskribenterna på www.programkommissionen.se . Längre fram kommer vi också att publicera delar av de många svar vi fått in på det diskussionsmaterial programkommissionen skickade ut till Socialdemokraternas medlemmar.

Vi hoppas att bloggen kan fungera som inspiration till en fortsatt intensiv diskussion – på nätet, i studiecirklar, på seminarier och s-föreningsmöten – om dagens samhälle och socialdemokratins plats i detsamma.
Mer om programkommissionen (vilket trist namn förresten) på dess hemsida.

Här är programkommissionens blogg, som inte är så välfylld just nu direkt. Men det kan bli bra: det hänger dels på att de som ska uppdatera den inser att en blogg måste uppdateras ofta – och det hänger på att medlemmar och andra intresserade verkligen engagerar sig. Här finns en möjlighet till intressanta diskussioner och utbyte av tankar i alla fall.

Relaterat: SVT:s Kulturnyheters inslag om programkommissionens blogg: ”Socialdemokraterna tar hjälp av författare”. Läs kommentarer från PeterHögberg, Johan Westerholm, Helena Ericson och Martin Moberg. Fler bloggar på Netroots.

16 maj, 2012

Det här inlägget har 3 kommentarer.

  1. […] Moberg, Helena Ericson, Johan Westerholm, Marika Lindgren Åsbrink, Peter Johansson, Veronica Palm, Rosemari Södergren Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInGillaGillaBli först att […]

  2. […] blogg från de senaste dagarna: Alexandra Einerstam – Veronica Palm – Kulturmagazinet Kulturbloggen – Görans tankar och bagateller Fler bloggar på […]

  3. […] Socialdemokraterna. Många intressanta insikter och kloka slutsatser, som att partiets politik och kommunikation inte enbart kan rikta sig till de svagaste i samhället. Men här finns också den förhastade […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *