The British Pink Floyd Show till Sverige

Skribent:

Ganska lustig tid vi lever i, kanske ska den kallar postrocktiden? Ett coverband kan bli stort, inte lika stort som bandet det inspireras av men ändå stort nog.
Här ett exempel:

När Pink Floyd själva inte längre existerar så är det obevekligen fantastiskt att det finns hängivna musiker och konstnärer som dedicerar sina liv för att återskapa helheten och magin som Pink Floyd själva en gång skapade. The British Pink Floyd Show kommer till Sverige hösten 2011 för tre konserter, 10 oktober på Tyrol i Stockholm, 11 oktober på Trägår’n i Göteborg och avslutningsvis den 12 oktober på KB i Malmö. Biljetterna släpps den 5 november.

The British Pink Floyd Show består av, för att klargöra för den oinvigde, några av de musiker och kreativa team som sedan 1988 turnerat under namnet The Australian Pink Floyd Show. Det är ett band som tagit Pink Floyds musik till en helt ny nivå bland tribute-banden. Med konserter runtom hela världen bl a på Royal Albert Hall i London och med en komplett och väldigt spektakulär uppsättning av The Wall är det få band dag som för Pink Floyds arv vidare med mer känsla och mer autenticitet än The British Pink Floyd Show.

Med kunskap och en unik känsla för minsta detalj så har skaparna bakom The British Pink Floyd Show tidigare (då under namnet The Australian Pink Floyd Show) gjort succé med återskapandet av uppsättningarna som ”The Dark Side of The Moon”, ”Animals” och ”Wish You Were Here”. Både kritiker och fans av originalbandet Pink Floyd har blivit förbluffad över hur välspelat och äkta allt känns. Bara en sådan sak som att bandet 1996 spelade på David Gilmours 50-årsdag, något som vittnar om dess storhet och definitivt känns som en äkthetsstämpel om något.

The British Pink Floyd Show kommer att göra tre konserter i Sverige: Stockholm, Göteborg och Malmö. Förvänta er inget annat än en spektakulär show som kommer etsa sig fast i minnet för resten av livet.

Konsertinfo
10.10 Stockholm, Tyrol
11.10 Göteborg, Trädgår’n
12.10 Malmö, KB

Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 november, 2010

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *