Filmklipp och recensioner från Hultsfred, dag 1 – Kings of Leon hissas och Franz Ferdinand dissas

Skribent:

kingsofleon

Regnovädret som drar fram över Sverige drabbar troligen Hultsfredsfestivalen rätt hårt. Enligt Svenska Dagbladet var vid lunchtid på onsdagen det färre besökare än önskat.
– 21.513 är nära, men vi har trots allt en kapacitet på 25.000, säger festivalchefen Per Alexanderson.

Expressen berättar att Hultsfredsfestivalen, som ju ekonomiskt sett skulle behöva sälja 4.000 biljetter till, dessutom drabbades av teknikstrul med biljettförsäljningen.

Arrangören Rockparty hoppas alltså sälja drygt 4 000 biljetter till. Något som försvårades i går, då biljettförsäljaren Ticnets system slutade fungera. Företaget blev nedringda av festivalsugna som inte kunde köpa bijetter. Det är oklart när felet åtgärdades, och besökarna uppmanades ha is i magen tills felet lösts.

Själv får jag nöja mig med att suga in vad andra som är där har att rapportera. Ännu har inte så många lagt ut filmklipp därifrån.
Hultsfred tv sänder ju en del, men mest är det snack med festivalbesökare. Det är ju trots allt så att det vi som inte kan komma dit vill se är smakprov av vad artisterna gör på scen och eventuellt också kortare snack med artister backstage.
Från Rookiescenen har Hultsfred tv bäst sändning. Rookiescenen, där kan man se en artist som slår igenom ganska snart därefter. Jag såg till exempel Maia Hirazawa där för ett par år sedan. Nu spelar hon på en etablerad scen i Hultsfred.

Ett band som spelar i Hultsfred och som jag vill se är de amerikanska Dropkick Murphy´s som blandar punk med irländsk musik. Fast vad jag förstod var recensenten på Dagens skiva inte så nöjd med deras spelning i Hultsfred: En överdos Dropkick Murphy’s

Kings of Leon verkar ha gjort bra ifrån sig: Kungarna äger hela Hultsfred
Också Expressen gav högt betyg.

Hur gick det här till?
Kings of Leon var ju det charmiga skäggboogiebandet vi trodde bara skulle dansa en hajpad sommar.
Några smygande år senare står de plötsligt på Hultsfredsfestivalen och äger hela Hawaiiscenen.

Fler recénsioner från Hultsfreds dag 1: Om Winnerbäck: Fansen gör dem bra – på riktigt

Franz Ferdinand som är så hajpade av stockholmspressen fick dålig kritik av både Expressen och Aftonbladet: Även fansen blir trötta på Ferdinand

Jag minns när de spelade i Stockholm, då var deras manager rätt stöddig mot oss på Kulturbloggen. Vi hade blivit lovade en intervju med deras förband. Vi fick inte komma in i de lokaler där Franz Ferdinand fanns utan vi fick sitta och vänta i fem timmar i en dragig trappa på förbandet som aldrig fick komma in och repetera och soundchecka nästan, för att Franz Ferdinand drog ut på tiden. Och för Franz Ferdinands folk fick vi inte ens komma in i ett litet rum i de stora lokalerna. Så stora tyckte deras manager att bandet är. Jag tror att stöddighet ofta är början till ett stort fall.

Franz Ferdinand, Michael, Hultsfred

Maia Hirasawa, Hultsfred 2009

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

9 juli, 2009

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *