Skivrecension: Carolina Wallin Perez – Där vi var en gång

Skribent:

Artist: Carolina Wallin Perez
Album: Där vi var en gång
Betyg: 4
Släpps 2 maj 2012

Där vi en gång var, är den andra fullängdaren från Carolina men den första med eget material. En Singer-song-writer med ganska sorgliga texter. Det handlar om seperation, saknad kärlek och en långsam sorg. Carolina var med i årets schlagerfestival men det gjorde inget större intryck på mig. Jag kom inte ens ihåg det förrän jag hörde den andra låten på skivan. Här passar den mycket bättre omgiven av andra sånger med samma röst. Sångerna bildar tillsammans en ganska mörk berättelse, där andra står och tittar på medan Carolina dansar ett tag, och försöker intala sig själv att det känns bra. Stanna kvar eller gå, det är frågan.

Din tur, ger mig vibbar av musiken från den klassiska TV-serien Twin peaks. Början ger mig gåshud och jag verkligen älskar det. Detta är ingen skiva jag sätter på när förfesten startar, utan den är perfekt som ett soundtrack sent på natten, när det pratas allvar och man funderar över livet. Detta är ett soundtrack för tankar, känslor och när man funderar på vad man vill med livet. Det finns några låtar som är mer positiva, jag tar med dig hem, är sången där Carolina raggar upp en kille. Där hon äntligen tar steget, och kliver fram och raggar upp honom. För det kan ju ändå kanske bli dom sen. Hoppet om kärlek finns där. Skivan avslutas med andra sidan jorden, en långsam vacker ballad om saknaden när den man vill vara nära är på andra sidan jorden.

Jag gillar verkligen Carolina Wallin Pèrez och jag hittar många guldkorn på denna skiva. Guldkorn som växer till guldklimpar efter några fler lyssningar. Till hösten kommer det vara att vara en guldskiva.

Text: Thomas Johansson

25 april, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *