Filmklipp och recensioner från Peace & Love 2009

the-sounds_34132494
Mötley Crüe får bottenbetyg i Borlänge
Svenska Dagbladets utsände musikrecensent Linnea Olsson gillade inte Mötley Crües spelning på Peace & Love:

Mötley Crüe på Peace and Love 2009 är bland det sämsta jag sett på en scen, alla kategorier. Det är inte det att det är lite charmigt slarvigt eller ringrostigt. Det är inte det att det finns en sådan uppenbar nostalgisk glädje att man har överseende med eventuella klavertramp här och var. Det enda som går att utmynna är ren och skär dynga – så enkelt är det.

Peace & Love är ju den festival i sommar som slagit publikrekord. Lite förvånande på sitt sätt, eftersom festivalen inte erbjuder några av de hetaste artisterna. Kanske ligger Peace & Loves storlek i annat än i musiken.

Jag skulle vilja åka för att det låter intressant att festivalen tar ett större grepp med också seminarier och wordshops, att de alltså sätter musik i samband med samhällsfrågor och politik.

Fast om politiken blir för förutsägbar och för inrutat i ett mönster, då kan det kännas som en boja. Kultur och musik måste vara fri från gränser. Jag undrar om den politiskt inriktade delen, de första dagarna av festivalen alltså innan musiken tar vi, om den delen har spillt över på musikdelen? Jag undrar om det är detta fenomen som gett upphov till följande rubrik i DN:

”Något för alla ska det vara”
TSOOL, Thåström, A Camp, Lykke Li, m.fl. ”Alla band och artister känns ganska LO-mässiga”, skriver DN:s Po Tidholm från Peace & Love.

Det verkar som om Timbukte är en av de artister vars spelning imponerat i Borlänge i år. Timbuktu på Peace & Love 2009. LÄTT den bästa konserten på hela festivalen, menar Fredda som bjuder på ett klipp från konserten på Youtube (lite längre ned i det här inlägget). Expressen gav betyg 3.

The Sounds verkar vara det band som flest uppskattade:

Rockband på riktigt
De har länge varit svåra att ta till sig.
Nu är det bara att erkänna: The Sounds har blivit stora. Och jobbat till sig en självklar plats på de största festivalscenerna.
Ur Expressen.

Aftonbladet berömde också spelningen.

Ulf Lundell fick blandat mottagande: Betyg 3 i Expressen och betyg 2 i Aftonbladet.

Relaterat: Intervju med Ulf Lundell i DN med anledning av spelningen i Borlänge.

Timbuktu:

Lars Winnerbäck – Timglas på Peace and Love 2009

The Sounds Live P&L

Titta på videoklippet i ett nytt fönster
Mötley Crüe – Kickstart My Heart Live Peace & Love 2009

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

27 juni, 2009

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. […] med eventuella klavertramp här och var. Det enda som går att utmynna är ren och skär dynga – click for more var _wh = ((document.location.protocol=='https:') ? "https://sec1.woopra.com" : […]

  1. boll skriver:

    du är ju knäpp.
    Mötley crue är ju bäst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *