Michael Jackson död – ska vi någonsin få reda på sanningen

Michael_jackson_bad_cd_cover_1987_cdda

Kungen av Pop har dött, enligt en person som ringde upp mig.
Jag kopplade upp mig mot Aftonbladet och läser att ryktet verkar vara sant:

Michael Jackson, 50, drabbades av hjärtstillesttånd vid lunchtid på torsdagen.

Han fördes i ambulans under hjärt-lungräddning till UCLA Medical Center i Los Angeles. Sångaren andades inte när ambulanspersonalen kom till hans hem, rapporterar The Los Angeles Times.

Ett liv så mytiskt och så mystiskt att det är svårt att veta vad som är sant och inte har tagit slut.
Sov han i syrgas för att leva längre?
Hade han en sjukdom som gjorde huden vitare eller gjorde han hudtransplantationer?
Hans barn, det finns mycket mystisk om det. Hur kommer det sig att hans fru lät honom ha hela vårdnaden? är det sant?

Och hur var det med alla de konstiga beskyllningarna om sexuellt utnyttjande? Var det människor som ville utnyttja att han var så rik, eller låg det något i beskyllningarna?

Hans barn som fick gå omkring dolda med huvor och slöjor, kommer de nu att leva ett normalare liv?

Nyligen gick det rykten om att Michael jackson fått hudcancer? Hur sanna var de ryktena, hur sjuk var han? Har det påverkat hans hälsa och har det påverkat hans hjärtstillestånd?

Frågorna är så många.

En av de mest mytiska människorna någonsin har lämnat vår värld och våra frågor kommer nog aldrig att bli besvarade, men många kommer att gräva för att leta efter svar.

Det kommer nästan att bli så många inte ens vet om han verkligen har funnits. Det var så många myter och så många rykten och så mycket som vi aldrig får veta om det var sant eller inte.

Det vi vet är:
Bara fem år gammal stod han på scen första gången tillsammans med sina äldre bröder i Jackson Five.
Lilla Michael blev snart gruppens stjärna.
1982 släpptes Jacksons album Thriller som blev världens mest sålda album. Det har sålt över 100 miljoner exemplar världen över.
Hans musik och hans dans har talat.
Han var kungen av Pop. Absolut.

Uppdatering: Här en YouTube-sida där nyhetssändningar om Michael Jackson läggs upp kontinuerligt.
Hittat via denna bloggen.

Relaterat: Dagens Nyheter. Expressen och Svenska Dagbladet 1, Svenska Dagbladet 2 och AB: Anton Glanzelius sörjer sin vän

26 juni, 2009

Det här inlägget har 19 kommentarer.

 1. […] om händelsen mymlan, älskadedumburk, Gunilla Brodrej, kulturbloggen, oswald, Svd, AB, DN Fast å andra sidan, vilka har inte skrivit om […]

 2. […] Osmakliga spekulationerMärklig man ur tidenMichael Jackson död – ska vi någonsin få reda på sanningenMidnatt, men inte mörktInternationell aktionsdag till stöd för Irans arbetareInternationell […]

 3. […] The Real Mymlan, As Good as it gets, Jinge, Kulturbloggen, Jardenberg. Categories: övriga tankar Tags: hyllning, Michael Jackson, Shake Your Body […]

 4. Michael Jackson skriver:

  […] Jacksson, tankar av Mona Sahlin – eller om hatets kackafoni… Kulturbloggen – Michael Jackson död – ska vi någonsin få reda på sanningen Catta – Dags för den smutsiga sidan att […]

 5. […] om händelsen mymlan, älskadedumburk, Gunilla Brodrej, kulturbloggen, oswald, Svd, AB, DN Fast å andra sidan, vilka har inte skrivit om […]

 1. Jesper skriver:

  Det vi vet är:
  Bara fem år gammal stod han på scen första gången tillsammans med sina äldre bröder i Jackson Five.
  Lilla Michael blev snart gruppens stjärna.

  1982 släpptes Jacksons album Thriller som blev världens mest sålda album. Det har sålt över 100 miljoner exemplar världen över.

  Är det allt du vet om Michael?

 2. Rosemari skriver:

  Men Jösses Jesper: kan du inte läsa innebörden? Jag försökte målande beskriva hur mycket som skrivits om honom som vi aldrig någonsin kommer att få veta sanningen om. Men det vi vet är att han gjorde en strålande musikkarriär som började med Jackson Five och kulminerade i Thriller.
  Det kan inte vara sant att du inte begrep det?

 3. Emelie skriver:

  Håller med om det jag läste på nåt forum, att han nog blir vår tids Elvis Presley. Mängder av rykten och teorier om huruvida han är död eller inte.
  En av de största var han i mina ögon i alla fall, även om jag inte varit något stort fan.

 4. Lotta skriver:

  MIchael Jackson kommer bli större än störst i och med hans död. När så många tror att han har lämnat oss, så har han med detta också blivit stor, om inte större än Elvis Presley. Dessa är och kommer alltid vara stjärnor i våra liv och tid.

 5. Åsa skriver:

  Det jag anser att vi behöver veta får vi veta är just hans musikliv, där jag tror att de flesta anser att hans storhetstid ligger långt tillbaka.

  Hans barn, sjukdomar, privata livsstil osv hör till hans privatliv, det tycker jag det är lågt att spekulera i, även om han var en världsstjärna.

 6. Thea skriver:

  Jag håller med Åsa. Det är hans arbete vi har rätt till hans privat liv var hans. Och han blev inte dömd för något brott och nu när han inte är med oss längre så även om han var skylldig så kan han ändå inte göra något igen.
  Men jag kommer minnas honom för hans fantastiska musik som alltid får mig glad och får mig att dansa.

  RIP Michael – we will never forget you! <3

 7. Rosemari skriver:

  Han var kungen av Pop. Men jag tycker hans liv är som en bok, det är fascinerande och mytiskt – och jag skulle gärna vilja veta vad som är sant och inte. Sov han i syrgastält? Är han pappa till de tre barnen? Och många fler frågor.

 8. Jackson skriver:

  Det kommer aldrig mera bli att en man blir så känd som Jackson .Alla show er/musikaler/artister/musiker/dansare/cirkusar/variteer/kabaréer inspireras av Jacksons musik och dans .

  Jag växte upp med M J och kommer verkligen sakna denna fantastiska interteiner .

  Jack Jackson !

 9. Doberwomann skriver:

  Han var min stora idol i yngre år och jag har aldrig beundrat en artist mer än honom efter det – tycker han hade hela musikbegåvningen ut i fingerspetsarna. Vad gäller spekulationerna kring anklagelserna mot honom, så tänkte jag också på det idag…kommer man nånsin få veta sanningen?

  Personligen har jag aldrig trott på de…han var en person som stod i strålkastarljus dygnet runt och jag tror att såna personer lätt drar till sig olycksmoln och penningsugna elaka själar..
  Folk gör vad som helst för pengar – att ödelägga andras tillvaron för lögner hindrar inte elaka samveten..

  Jag beundrade iaf MJ och gör det för alltid.

  R.I.P – moonwalk star

 10. Gunilla skriver:

  Jag har börjat på en (blogg)hyllningskonsert för min stora idol.

 11. clara skriver:

  Michael är en ängel, vi lever i en ond värld vi människor är grymma mot varandra vi bara vill ha men inte ge, michael gav så mycket men fick inget, pengar är ingenting, det han behövde var kärlek.

 12. Rosemari skriver:

  Suck, Jesper. Är du helt tappad eller? Kan du inte läsa mellan raderna, kan du inte se helheten?
  Kan du inte se att jag radade upp några få konkreta fakta som i sin tur representerar alla hårdfakta i fallet och sedan satte jag det i samband med hans artisteri och annat.
  Suck. Tur att det finns smartare läsare än du Jesper i alla fall, som förstår helheten i vad jag ville säga.
  Vad trist det måste vara att inte kunna läsa en relativt kort text och se helheten i den utan haka upp sig på några småord.
  Suck. Stackars dig Jesper.

 13. Andreas skriver:

  Han har det nog bra. Det finns något efter döden. Han har en god själ 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *