Skivrecension: Joe Bonamassa – Different Shades of Blue

joebonamassa_differentshadesofblue

Artist: Joe Bonamassa
Titel: Different Shades of Blue
Betyg: 4

Joe Bonamassa har slagit till igen – med ett äkta tungt bluesalbum. Han har allt det som en stor bluesartist ska ha: gitarrfärdigheten, den hesa känslan i rösten med ångest och djup.

Tolv har hans album har nått förstaplatsen på Billboards lista för bluesalbum och han fick en Grammynominering 2013 för sitt samarbete med Beth Hart på albumet Seesaw.

Albumet är hans första studioalbum på två år. I ett pressmeddelande berättar han att han hade höga ambitioner och i förberedelserna ingick att inte släppa något material under 2013. Istället lade han mycket tid i Nashville och skrev låtar tillsammans med Jonathan Cain från Journey, James House som skrivit låtar för bland andra Diamond Rio och Martina McBrice och Jerry Flowers som skrivit låtar för Keith Urban.

Resultatet blev ett fylligt, tidlöst och rockigt bluesalbum med rejäla rötter från jazzbluesen. Gitarrer som skriker av ångest och däremellan brakar det loss i rocktakter. I flera låtar får han mig att tänka på Gary Moore, en av bluesens giganter, som ju tyvärr lämnat tiden. Tack och lov att det finns återväxt. Joe Bonamassa är en av de bästa bluesmusikerna idag. Joe Bonamassa är född 8 maj 1977 i New Hartford, New York, och albumdebuterade 2000 med A New Day Yesterday. Joe började spela gitarr redan som ett litet barn vid 5 års ålder, och vid 12 år började han spela professionellt. Han spelade med stora stjärnor som till exempel B.B. King. I och med albumet ”Differens Shades of Blue” visar han att han helt växt in i bluesrocken.

27 september, 2014

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *