DN försöker vinkla bort rödgrön ledningDe rödgrönas ledning ökar med fem månader kvar till valet, enligt DN/Synovates aprilmätning.
De rödgröna leder med 51,2–43,1 och skulle alltså få helt egen majoritet. Om opinionsundersökningens siffror skulle vara ett valresultat.

Ett bevis och exempel på hur DN:s ledarredaktion styr över nyhetsredaktion lyser på DN.se just nu. Om det hade varit tvärtom, att högerpartierna hade haft en stor ledning, då hade rubriken på DN garanterat varit något om att alliansen leder stort.

Men nu måste DN.se försöka gömma att de rödgröna leder och istället ändå försöka få fram något positivt om högerpartierna och rubriker blir därmed: Historisk spurt krävs av alliansen

Fast allt kan hända och så här stora ledning kan vara förrädiskt för de rödgröna. Det kan göra att en del stannar hemma på valdagen för att han/hon tänker att det ändå fixar sig.

Många bloggar förstås om detta, bland annat Bloggarna och Badlands hyena (som alltid lika roligt).

Relaterade artiklar:
Svenska Dagbladet, Expressen,l Aftonbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

30 april, 2010

Det här inlägget har 10 kommentarer.

 1. […] är även rätt talande att se skillnaden på DNs rubrik och Aftonbladets, vilket även Kulturbloggen uppmärksammar ”Nu drar de rödgröna ifrån – har fördubblat försprånget på en […]

 2. […] Johan och kulturbloggen och tokmoderaten och Peter och […]

 3. […] Kulturbloggen beskriver bra hur ”DN försöker vinkla bort rödgrön ledning”. Jinge hänvisar till Reinfeldts påstående om att svenskarna skulle vara mentalt handikappade. Martin Moberg är glad denna morgon och säger att imorgon gäller det. Emil Broberg är orolig och Peter Andersson optimistisk och utropar Yes we can. Tokmoderaten nappade på DNs rubriksättning och skriver om historisk utmaning. […]

 4. […] 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, Posted by essbeck Filed in […]

 5. […] Kristian Krassman, Fredrik Antonsson, Johan Westerholm, Kent Persson, Peter Högberg, Kulturbloggen, Peter Andersson, Röda […]

 1. Tomas Ax skriver:

  Med tanke på att nyheten tar upp hela DNs förstasida (papperstidningen) känns det kanske lite magstarkt att påstå att de försöker ”vinkla bort” den?

 2. Rosemari skriver:

  Till Tomas: Som du kanske såg var det webbversionen jag kommenterade. Vad pappret gjort hör inte dit, det är en helt annan redaktion och redaktör som tar deras beslut. Webben verkar ständigt vara styrd från ledarredaktionen, det är en diskussion om detta som pågått en längre tid. Dagens rubrik är ytterligare ett exempel på detta.
  Vänligen.

 3. Petter skriver:

  Ständigt detta konspiratoriska svammel om DN, SVD osv. Dock hör jag sällan kritik från vänstern om att Aftonbladet är styrd av sin ledarredaktion?

 4. Ingemar skriver:

  Rubriken på löpet var en stor jättebild på de rödgröna och krigsrubriker ”Nu drar de ifrån”. Så var det med det ”scoopet”.

  Jag skulle tro att ungefär en miljon stockholmare sett den idag. Lite fler än vad som läser din blogg, om man säger så. Och andras bloggar, för den delen.

  Genom sig själv känner man andra brukar man säga. Det är lite märkligt med er vänstermänniskor att ni tror att alla media är lika dåliga som exempelvis Aftonbladet, där man garanterat aldrig får läsa något som utmanar en god socialdemokratisk åsikt.

 5. Jah Hollis skriver:

  Märkligt att DN:s grafikredaktion valt att placera Sverigedemokraterna tillsammans med oppositionen i sin grafik, när SD ideologiskt väl står närmast moderaterna. Det är säkert på order från ledarredaktionen, eller kanske familjen Bonnier själva. 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *