Den flygande poeten och konstnären Arya på galleri rica

Skribent:

tradkvinna290
Första gången jag träffade Arya, konstnär och poet från Stockholm, satt vi och åt mat och pratade om text i synnerhet och livet i allmänhet i flera timmar. Det som då fascinerade mig var hennes glädje, driv, initiativkraft – och den goda maten så klart.

Nu var det dags igen, denna gång på Galleri Rica på Östermalm (korsningen Linnégatan och Nybergsgatan). Arya är sprudlande glad, den nyutkomna boken ”Flykten från helvetet i Iran till paradiset Sverige” och flera andra av Aryas tidigare alster ligger i fönstret, och väggarna pryds av Aryas olika målningar.

Speciellt fastnar jag för ”Trädkvinna”, akryl på duk, som är placerad i källaren bredvid fönstret. Kvinnan som anas i trädstrukturen gör en skön, utsträckande rörelse. Hon blommar ut, lever ut och utstrålar kraft och livsvilja. ”Ljuskvinna”, akryl på papper, berör mig också. Kvinnan brinner, glöder och strävar uppåt. Hon sprider ljuset och låter strålarna rinna utför, nedför. I trappan mellan galleriets två rum hittar jag ”Försjunken i tankar”, en akvarell. En man i gubbkeps sitter med huvudet i handen. Bilden/motivet anspelar på en svunnen tid. Färgernas sepiaton och lugnet som finns i tavlan bidrar till den sköna, nostalgiska stämningen.

Arya är en kvinna som berör: genom sin konst, sina böcker och sin personlighet. Utställningen pågår fram till lördagen den 21 mars 2009. Passa på att upptäcka en ny favorit i kultursverige. Ni kommer inte att ångra er.

Jenny Fornell

Länkar:
www.arya.se
http://www.arya.se/Bestallning.html
www.impuls.nu

tradkvinna600

Andra bloggar om: , , , ,

15 mars, 2009

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *