Skivrecension: Roger Karlsson med In i äventyrets vilda labyrint

Skribent:


Artist: Roger Karlsson
Titel: In i äventyrets vilda labyrint
Betyg: 3
Utgivningsdatum: 5 april 2011

In i äventyrets vilda labyrint är en otroligt bra skiva. “Djävla stad” en stark kritik mot ett Stockholm som blir alltmer själslöst, men också om rot- och historielösheten och var en av de låtar jag fastnade för. Roger Karlssons nya CD är i mitt tycke hans absolut bästa. Den är genomtänkt och musikaliskt väldigt spännande. Titeln ger musiken rättvisa, det är verkligen en labyrint av musikmix från den lugna Djävla stad till det mer rockiga nästan dansanta. Med andra ord det finns lite för var och en på Rogers skiva.
Roger Karlsson är ett barn av punken, men hans nya CD är långt ifrån det jag skulle kalla punk, däremot tar han en given plats på vishimlen, eller som han helst vill deffiniera det Vispop. Kanske är Vispop den nya generationens sätt att hantera vistraditionen och i så fall bådar det gott. Gärna mer Roger Karlsson och andra som vågar utmana den traditionella visan. Det kanske också är förutsättningen att svensk vistradition skall leva vidare.

31 mars, 2011

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *