Filmrecension: Fast & Furious 8

Fast & Furious 8
Betyg 2
Svensk biopremiär 12 april 2017

Gillar du biljakten och explosioner och action med full fart? Då är den här åttonde filmen i Fast & Furious-serien värd biopengarna. Är det ett fan av serien är det förstås självklart att du kommer att vilja se den här också. Allt som du gillar med Fqst & Furious finns här, fast ännu mer fart, ännu fler bilar som flyger i luften och dessutom en ubåt som attackerar. Ja full fart och brinnande bilar och bomber och tuffa hjältar som kan vända på bomber – det får du i övermått. Om du däremot inte är särskilt förtjust i den sorts filmer kan du helt klart använda pengarna till något som ger dig mer. Dessutom är en del av filmens handling lite rörig för den som inte följt serien. Den som inte vet vad de olika karaktärerna gjort i tidigare filmer får inte samma förståelse för vad som händer.

I sin genre är filmen godkänd. All action som kan vara hur storslqgen som helst ger ett äkta intryck. Stuntmännen, stuntkvinnorna och de skådespelare som själva gör de farliga scenerna är skickliga och avdelningen för specialeffekter kan sin sak.

Filmens ena plus för den just för att specialeffekterna är så skickligt gjorda. Det andra pluset får den för att den trots flera av hjältarnas mansgrisiga attityd är jämställd. Flera kvinnor är mer bland hjältarna och den vidriga boven som också är skicklig på sin sak är en kvinna, Cipher, spelas av skickliga Charlize Theron.

Filmen börjar i Kuba där Dom (Vin Diesel) och Letty (Michelle Rodriguez) är på smekmånad, medan Brian och Mia är förtidspensionerade och det övriga gänget är på fri fot. Alla i gruppen skaffat något som liknar vanliga liv. Cipher har dock andra planer. Hon tvingar Dom till att hjälpa henne i sin kamp att skapa globalt kaos och hon vänder honom mot sina vänner.

Ingen kan väl säga att handlingen är jätte-komplicerad även om den har vissa förvecklingar. Det mesta spännande för mig del var att förstå vad som gjorde att Dom gick över till Ciphers och brottslighetens sida.

Jag tror inte att många tycker att filmens handling i stort är särskilt spännande. Själv blir jag väldigt uttråkad av biljakter som bara ökar i styrka och bilarna brinner och bomber exploderar och bildar flyger ut genom hus … Men för sin genre är den godkänd, men om du inte roas av den här typen av action finns det massor andra filmer du kan prioritera din tid och dina biopengar på.

Ett litet plus för den fina miljöerna från arktiska delar av Ryssland, Kuba och New York. Lite kul också att se duktiga norska skådespelaren Kristofer Hivju (känd från Game of Thrones och senaste Beckfilmerna) i rollen som elaka Rhodes.

10 april, 2017

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *