Nu har Deezer kommit till Sverige, musiktjänsten som vill utmana Spotify

Skribent:

deezer

Nu har Deezer kommit till Sverige. Den webbaserade musiktjänsten Deezers storsatsning på Sverige startar 27 mars 2014. Med 30 miljoner låtar och 35 miljoner användare i 182 länder är Deezer störst i världen inom musikstreaming, enligt ett pressmeddelande.

När det gäller musikstilar kommer Deezer i början av storsatsningen på Sverige att fokusera på musikstilar som indie, hip-hop, elektroniskt och underground, snarare än populärmusik. Till exempel kommer det finnas exklusivt material och spellistor skapade av Gnučči, Emil Jensen, Discobelle, This is Head, Nottee, Björns Vänner och OLD.

Deezer fungerar direkt i webbläsaren, utan att några applikationer eller program behöver installeras. Enlgit ett pressmeddelande från Deezer ska musiktjänsten vara mycket snabb i mobil och surfplatta och användare kan ladda upp egna mp3-filer. Deezer har även utvecklat ett verktyg som heter Spotizr, med vilket eventuella Spotify-spellistor snabbt kan föras över till Deezer.

Det som gör mig misstänksam är dock att Deezer i sin satsning på den svenska marknaden har valt mobiloperatören 3 som exklusiv samarbetspartner. Tillsammans utmanar de alla tillgängliga musiktjänster i Sverige med Spotify i spetsen. Varför överhuvudtaget låsa sig vid en mobiloperatör?

Samarbetet med Deezer innebär att 3 kan erbjuda att lägre pris för musiktjänsten till sina kunder. Istället för att betala standardpriset (99 kronor/månad) har 3s kunder möjlighet att få Deezer kostnadsfritt i en månad, och därefter betala 49 kronor per månad i ett halvår. Erbjudandet startar 27 mars och löper fram till den 30 juni 2014. Efter den initiala kampanjperioden kommer 3 fortsätta att erbjuda Deezer till ett lägre pris, då för 79 kronor/månad.

Ett pressmeddelande berättar om Deezer:
Deezer grundades i Paris 2007 och har sedan dess vuxit till att bli världens största tjänst för musikstreaming. Tjänsten bygger på en månadsprenumeration som ger obegränsad tillgång till över 30 miljoner låtar. Till skillnad från andra musiktjänster bygger Deezer både på smarta algoritmer och innehåll skapat av musikredaktörer. Medan algoritmerna analyserar vad användaren lyssnar på och rekommenderar ny musik, arbetar Deezers 55 musikexperter världen över med att uppdatera innehållet, bland annat genom att bevaka utvecklingen inom olika genrer, skapa spellistor och inleda artistsamarbeten.

– Precis som Deezer är 3 ett innovativt företag som inte räds att röra om i grytan. Sverige är en marknad som vi kommer att satsa stort på nu, bland annat genom att leverera exklusivt musikmaterial framtaget för just svenskarna. I dagsläget finns till exempel den svenska rapparen Gnuččis senaste skiva, Psychohappy EP, enbart på Deezer, säger Mathieu Molinero, chef för norra Europa på Deezer.

27 mars, 2014

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Karl-Axel Flodman skriver:

    Undersöker om ljud fungerar !

  2. Aage Drejdal skriver:

    Hej !
    Jag är ny här och undrar : Kan man lyssna på musik och samtidig Googla eller vara inne på Facebook . I så fall var vänlig förklara för mig hur . Jag ser inget svar på frågan . Aage Drejdal

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *