Möt Pierce Brosnan, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Amanda Seyfried med flera från Mamma Mia! – Here We Go Again

Alla stjärnorna från den nya Mamma Mia!-filmen mötte press på Grand Hotel i Stockholm den 11 juni 2018. Kulturbloggen var på plats. Vår rapport från pressträffen kan du läsa i kulturbloggen.com. Klicka här för att läsa.

Här nedan har vi ett filmklipp från presskonferensen.

Närvarande vid presskonferensen var:
Christine Baranski
Amanda Seyfried
Pierce Brosnan
Stellan Skarsgård
Lily James
Ol Parker (regi)
Judy Craymer (producent som även producerade ”Mamma Mia! The Movie”)
Björn Ulvaeus
Benny Andersson

Tomas Ledin om filmmusikalen En del av mitt hjärta

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. En del av mitt hjärta. Vem som är uppväxt i Sverige har inte ett förhållande till Tomas Ledins sånger? De flesta lär ha minnen som hör ihop med hans sånger.
Nu har hans låtskatt blivit basen för en romantisk musikal-komedi i regi av Edward af Sillén och med en lång rad välkända svenska skådespelare i rollistan.

Här berättar Tomas Ledin om musikalen och sin musik.

Mer om En del av mitt hjärta i Kulturbloggen.

Invigning av Guitars of the Stars

Onsdagen den 24 januari 2018 invigdes utställningen Guitar of the Stars på ABBA The Museum, i Pop House. Utställningen innehåller 50 handbyggda och exakta replikor av världsberömda rocklegendarers originalinstrument; återskapade in i minsta detalj. Den gedigna och exklusiva musikskatten tillhör musikern och producenten Claes “Clabbe” af Geijerstam som här invigningstalar och berättar om bland annat en av Eric Claptons gitarrer.

Se tacktalet av Johannes Anyuru när han fick Augustpriset 2017


– Att jag kan skriva är bara tack vare att den förmågan är given mig av Gud.
Det sade Johannes Anyuru när han glädjestrålande och tacksam tog emot Augustpriset för årets bästa skönlitterära bok i Konserthuset i Stockholm den 27 november 2017.

Johannes Anyuru utsågs till Augustprisvinnare 2017 i den skönlitterära kategorin för framtidsdystopin ”De kommer att drunkna i sina mödrars tårar”. Romanen är en kombinerad science fiction-berättelse om en ung kvinna som kommit från framtiden för att varna dagens människor och en debattroman om ett ökande hat mellan olika grupper i samhället. Det var tredje gången gillt för Johannes Anyuru som nominerats två gånger tidigare till Augustpriset.

Läs mer om Augustprisvinnaren hos Kulturbloggen

Tacktalet del 1:

Tacktalet del 2:

Se Love Antell framför “Gatorna tillhör oss” – akustisk version

Love Antell gästade säsongsfinalen i Kulturbloggen TV. Där framförde han sången “Gatorna tillhör oss” från nya albumet i en akustisk version.

Här kan du se hela avsnittet där Love Antell och Dramaten-skådespelaren Rikard Lekander bland annat talar om var kultur, teater och musik i förhållande till samhället och politik.

Här har Kulturbloggen recenserat Love Antells debutalbum som soloartist.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Relaterat:

Säsongsfinal Kulturbloggen TV – special: musik

Del 2 i säsongsfinalen våren 2012 är ett specialavsnitt där musiken står i centrum: bluegrassbandet Abalone dots Carlina Wallin Pérez och Magnus Ekulund är alla aktuella med nya album.

Här kan du se del 1 i säsongsfinalen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Rikard Lekander och Love Antell gäster i säsongsfinalen i Kulturbloggen TV

Vårterminens säsong hade fin final med två intressanta gäster: Love Antell som precis släppt sitt soloalbum och skådespelaren Rikard Lekander, från Dramaten.

De pratade bland annat om kultur och politik och Rikard Lekander berättar om den speciell teatergenre med skräckteater.

Se avsnittet:

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Sons of Midnight framför låten The Fire

Debutalbumet 921 är delvis inspelat i Stockholm. I sommar spelar de på Rix FM Festival. Kulturbloggen mötte upp den australienska popkvintetten Sons of Midnight vars singel The Fire blivit något av en radiohit här i Sverige.

– Tidigare spelade jag och Conrad i ett jazzband, men efter att ha sett Arctic Monkeys på Splendour in the Grass-festivalen hemma i Australien bestämde vi oss för att starta Sons of Midnight. Vi behövde fler medlemmar så vi rekryterade våra vänner från gymnasiet, berättar bandets gitarrist Matt Coplay.

> Läs intervjun i Kulturbloggen,

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kulturbloggen möter Sofia Pekkari, Sara Lövestam och Rikard de Bruin

Sofia Pekkari som spelade Julia i Dramatens uppsättning av Romeo & Julia gästar Kulturblogg TV i avsnitt 3 i vår talkshow.
Författaren Sara Lövestam är där och berättar bland annat om sin nya bok “Tillbaka till henne“.
Kvällens tredje gäst är Rikard de Bruin, som är aktuell med en singel tillsammans med Patrik Isaksson. Rikard framför dessutom en ny låt – “Som ja vill”.

Programledare: Rosemari Södergren

Är Internet ett hot mot den seriösa kritiken? Det är ett ämnet som diskuteras av bland annat teaterkritiker. Våra gäster tar upp ämnet.
Missa inte Avsnitt 3 i Kulturbloggen TV.

> Här kan du läsa en intervju Kulturbloggen gjort med Sofia Pekkari.
> Här är Sara Lövestams hemsida/blogg

Se avsnitt 3:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Läs även andra bloggares åsikter om ,