Tv-serier som precis släppts eller snart släpps på dvd: True Detective 2, Downton Abbey 6, The Affair 1, Black Sails 2, Sleepy Hollow 2 och NCIS 12

Skribent:

downtonabbey6

Downton Abbey, den sjätte och sista säsongen, släpps på dvd och bluray kring jul i år, 2015. Om du är ett fan av denna underbara brittiska serie om livet både hos överklassen och arbetarklassen på ett stort gods i England under 1900-talets första decennier – då gissar jag att denna utgåva stor högt på din önskelista till tomten.
Säsongen har ju visats på Sveriges television, men reglerna för rättigheter gör ju att alla avsnitt inte finns tillgängliga. Du har väl inte missat det ett särskilt julavsnitt sänds på annandagen i SVT?

En annan omtyckt tv-serie som släpps kring jul på dvd är den andra säsongen av True Detective. Om du inte har streamingtjänsten HBO är dvd ett alternativ för dig.
Bakom True Detective ligger producenten Nic Pizzolatto. I säsong 1 spelade Matthew McConaughey och Woody Harrelson poliser som var varandras totala motsatser och som var på jakt efter en seriemördare i Louisiana. I säsong 2 för ett bisarrt mordfall samman tre poliser (som spelas av Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch) och en yrkesbrottsling (som spelas av Vince Vaughn).
Huruvida säsong 2 kommer upp på samma nivå som säsong 1 diskuteras rätt vilt på Facebook, bland annat.

Andra serier som släpps snart:
The Affair, säsong 1
theaffairThe Affair tilldelades Golden Globe™ för såväl bästa dramaserie som bästa kvinnliga skådespelare i en dramaserie (Ruth Wilson). Även Maura Tierney och Joshua Jackson medverkar i serien, som bjuder på en provokativ granskning av en kärlekshistorias alla sidor. Noah Solloway (Dominic West) är en lyckligt gift familjefar som dras till servitrisen Alison Lockhart (Wilson) under familjesemestern. Men så enkelt som pojke-möter-flicka blir det inte när en kriminalinspektör undersöker romansens alla delar för att lösa en mordgåta.
Release: DVD 11 januari

Black Sails, säsong 2
Walrus-besättningen har strandat och nu måste Flint och Silver samarbeta för att lyckas överleva. En ny sorts pirat anländer i form av Ned Low, och när stridigheterna ökar måste kapten Charles Vane bestämma sig för vad han värdesätter högst: Eleanors liv eller besättningens respekt.
Samtidigt har en helt ovärderlig skatt smugglats in på ön …
Release: DVD 25 januari
Här har Kulturbloggen skrivit mer om Black Sails.

NCIS, säsong 12
NCIS-teamet står inför några av sina mest svårlösta fall, allt från lokala cyberterrorister till internationella pirater och gäckande seriemördare. Expertgruppen, som leds av specialagent Jethro Gibbs (Mark Harmon), bekämpar mänsklighetens värsta fiender i frihetens och rättvisans namn. Denna DVD-samling med Michael Weatherly, Sean Murray, Pauley Perrette, Rocky Carroll, Brian Dietzen, David McCallum och Emily Wickersham är en riktig nagelbitare.
Release: DVD 25 januari

Sleepy Hollow, säsong 2
sleeyhollowIchabod Crane riskerar livet för att rädda polisassistent Abbie Mills ur skärselden, men de möts av ett ännu större hot när mörka krafter växer sig starkare. Katrina hålls fången av den huvudlöse ryttaren och Frank Irving återvänder från de döda. Nu måste Ichabod och Abbie lita på sina instinkter för att besegra Moloch och stoppa apokalypsen. De får hjälp från oväntat håll och säsongsfinalen blir en chockerande höjdpunkt i denna rysligt spännande och välgjorda serie med skruvade händelseförlopp som skildrar amerikansk historia på ett unikt sätt!
Release: DVD 11 januari

23 december, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *