Beatles snart på Spotify – förmodligen på julafton

Skribent:

the-beatles

Bestämda rykten florerar att Beatles musik snart ska komma på musiktjänsten Spotify. Expressen hänvisar till Billboard som att gruppens album är på väg ut på ”de flesta, om inte samtliga” strömningssajter. Enligt uppgifter ska premiären ske redan på julafton.

Musiken med John, Paul, George och Ringo – de fyra i Beatles tillhör pophistoriens största succéer. Det har ofta tagit tid att få ut Beatles musik digitalt. Expressen berättar att deras album gavs visserligen ut på cd för första gången redan 1987, men det dröjde 22 år innan de remastrades. Det dröjde sex år innan gruppens musik dök upp på Itunes, men när det väl skedde 2010 såldes två miljoner Beatles-låtar på en vecka.

Så kanske får musikvärlden en extra fin julklapp i år på julafton.

Enligt Billboards källor inleddes förhandlingarna redan 2014, men rann då ut i sanden. I januari i år återupptogs de, och alla papper ska ha skrivits på i september.

19 december, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *