Titta: Carol, trailer

CAROL

Carol är en smärtsamt vacker skildring av kärlek mot alla odds – ett kraftfullt drama om en gift kvinna som i 1950-talets USA riskerar allt när hon inleder en romans med en yngre kvinna.

Therèse Belivet jobbar i ett av Manhattans varuhus, men hon drömmer om ett mer meningsfullt liv. En dag träffar hon Carol Aird – en förförisk kvinna fast i ett misslyckat äktenskap. En gnista tänds mellan dem, och ju djupare deras relation blir, desto mindre oskyldig blir den. Men deras kärlek och frigörelse visar sig ha ett högt pris.

Hyllade Carol är baserad på Patricia Highsmiths då kontroversiella självbiografiska roman The price of salt från 1952. I huvudrollerna ser vi Cate Blanchett och Rooney Mara. Den senare tilldelades priset för bästa kvinnliga skådespelare vid filmfestivalen i Cannes tidigare i år, där filmen även blev en av de mest omtalade.

Regi: Todd Haynes
I rollerna: Cate Blanchett, Rooney Mara, Kyle Chandler, Sarah Paulson, John Magaro, Carrie Brownstein

Carol har svensk biopremiär på juldagen.

Här kan du läsa vår recension av Carol.

10 december, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *