Ola Salo i huvudrollen i rockmusikalen Hedwig and the Angry Inch

Skribent:

olasalopressbild

Göta Lejon i Stockholm sätter upp rockmusikalen Hedwig and the Angry Inch med Ola Salo i huvudrollen.

Ett pressmeddelande berättar:
Under maj 2016 kommer succémusikalen från Broadway, Hedwig and the Angry Inch, till Göta Lejon I Stockholm. Det blir en annorlunda, punkig och uttrycksfull uppsättning med Ola Salo i huvudrollen.

– Jag har varit ett stort fan av Hedwig sedan jag såg filmen. Idag känns det som ett mer relevant verk än någonsin. Både den punkiga Glamrock-musiken och Hedwigkaraktären ligger väldigt nära mig. Som scenartist är det här en utmaning och en drömroll.

Musikalen Hedwig and the Angry Inch, skriven av John Cameron Mitchell and Stephen Trask, tog Broadway med storm under 2014-15. Produktionen, som översköljdes med priser och slog alla tidigare rekord, spelades över 500 föreställningar och vann 4 Tonys, inklusive en för Best Musical Revival. Sex amerikanska stjärnor klev i de gyllene bootsen och gestaltade ”genderqueer rockstar” Hedwig. Nu är det Ola Salos och Göta Lejons tur.

– Göta Lejon ska vara den självklara destinationen för den som vill uppleva livemusik och musikaler i Stockholm, säger Kristjan Ragnar Kristjansson, VD och Exekutiv Producent på Göta Lejon. Med Hedwig and the Angry Inch breddar vi vårt utbud och lockar en ny publik att hitta in genom våra dörrar.

Till uppsättningen har Magnus Skogsberg och Pia Gradvall gjort en helt ny svensk översättning av materialet, för regin står Stadsteaterns Hugo Hansén och koreograf är Denise Holland Bethke.

Uppsättningen spelas endast under maj 2016.
Premiär 6 maj 2016.

26 november, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *