Titta: Trailer för The Hateful Eight av Quentin Tarantino

thehatefuleight

Quentin Tarantino är tillbaka med en grym, och minst sagt dödlig, historia som utspelar sig strax efter amerikanska inbördeskriget: The Hateful Eight. Filmen har svensk biopremiär den 13 januari.

Prisjägaren John “The Hangman” Ruth transporterar Daisy Domergue genom ett vintrigt Wyoming, mot Red Rock där hon ska ställas inför rätta. Längst med vägen plockar de upp två främlingar: en före detta soldat som också han blivit ökänd prisjägare, och en man som utger sig för att vara Red Rocks nya sheriff. När en snöstorm sveper in över slätterna, bestämmer sig de fyra för att ta skydd i en raststuga uppe i bergen. Väl där möts de inte av ägarna, utan av fyra andra okända ansikten.

Stormen börjar vina mellan bergstopparna, och när det står klart att 10.000 dollar finns att hämta för den som lyckas föra Daisy till Red Rock, blir intrigerna allt mer våldsamma och sveken allt fler. Snart inser de åtta resenärerna inser att alla kanske inte kommer att klara sig till Red Rock trots allt.

Efter succén med det dubbelt Oscarsbelönade westerndramat Django Unchained, är Tarantino nu tillbaka i sin favoritgenre. På rollistan ses flera av hans absoluta favoritskådespelare, och bakom stråkarna står ingen mindre än kultkompositören Ennio Morricone.

Regi: Quentin Tarantino
I rollerna: Samuel L Jackson, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Mad­sen, Walton Goggins, Bruce Dern och De­mián Bichir m.fl.

16 november, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *