En man som heter Ove, trailer 2

enmansomheterove_film

59-årige Ove är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida Parvaneh med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i Oves brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen. Ove är en man som vet att rätt ska vara rätt och man ska hjälpa sin medmänniska och som med stor träffsäkerhet betraktar sin samtid.

En dramakomedi om oväntad vänskap, kärlek och vikten av att omge sig med ordentliga verktyg. Baserad på Fredrik Backmans succéroman En man som heter Ove.

Berättelsen om Ove är mycket mer än en komedi och mycket mer än en berättelse om en sur gubbe, eller ett original, det är en mänsklig berättelse om sorg och vägar ur sorg. Jag tycker det är många som inte verkar ha förstått det så jag hoppas verkligen att filmen inte gör honom till en udda figur enbart. Oves reaktioner är högst vanliga reaktioner hos en människa som drabbas av så svåra sorger som han faktiskt drabbats av i sitt liv.

I rollerna: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, Ida Engvoll

Sverigepremiär 25 december 2015

16 november, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *