Recension och bildgalleri: Madonna i Stockholm

madonna5

Madonna på Tele2 Arena i Stockholm
14 november 2015
Showen får betyg 4, musiken får betyg 2

Det är en lördagskväll i Stockholm, men inte vilken lördagskväll som helst. Madonna är i stan för att göra sin show för första gången i Stockholm, och det är dagen efter de fruktansvärde terrordåden i Paris, en attack som drabbade besökare på en rockkonsert allra hårdast. Min lust att gå på en konsert var helt bortblåst, och jag tror att många kände samma sak. Ändå bestämde jag mig för att gå och det gjorde över 40 000 andra också. Att terroristerna valda att bland annat attackera en konsert, gjorde att känslan att det var viktigt att gå, stark. Det kändes faktiskt som att det aldrig varit viktigare att gå på en Madonna-konsert.

Madonna show är just det en show, värdig vilken Las Vegas-scen som helst. Med 14 dansare på scenen, är det ett väloljat maskineri som rullar igång. Öppningsnumret är snyggt, så snyggt att musiken blir ett bihang, och just detta är ett problem med stora delar av showen. Det blir en häftig show, medan publiken inte kan den nya skivan. Ändå är jag tacksam för den snygga förpackninge, besk medicin är lättare att svälja med socker. När Madonna viskar fram ”Jesus loves my pussy best” liggandes på ett långbord av guld, känns det som effektsökeri.

Terrordåden i Paris fanns hela tiden som en elefant i rummet. Den finns där som ett störelsemoment, och Madonna skäller lite under motorverkstadsdelen, att publiken inte uppskattar det hårda arbetet som sker på scenen. Konserten lyfter lite under en latinodel med La isla bonita och dress you up. När Madonna håller ett personligt tal om dåden i Paris och att hennes första känsla var att ställa in kvällens konsert, så exploderar konserten i kärlek och känslor efter den tysta minuten som hålls. I en arena med 40 000 åskådare blir det så tyst att en du skulle hört en nål falla,. Efterföljande Like a prayer, blir just en bön och önskan om kärlek och medmänsklighet, kvällens absoluta höjdpunkt.

Spellista
Iconic
Bitch I’m Madonna
Burning Up
Holy Water
Devil Pray
Messiah (video)
Body Shop
True Blue
Deeper and Deeper
HeartBreakCity
Like a Virgin
S.E.X. (video)
Living for Love
La Isla Bonita
Dress You Up
Like a Prayer (kvällen höjdpunkt, ingår inte i den ordinarie spellistan)
Rebel Heart
Illuminati
Music
Candy Shop
Material Girl
La vie en rose (en Edit Piaff-cover)
Unapologetic Bitch
Holiday

madonna

madonna2

madonna3

madonna4

 

madonna6

madonnamadonna

15 november, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *