SVT äger kategorin tv-serier

svtplay

Fredag kväll är det ”Mr Robot” med sköna Rami Malek i huvudrollen, på lördagar är det sjätte och avslutande säsongen av ”Downton Abbey” och på söndagar är det den dansk-svenska polisserien ”Bron” med den Asperger-plågade duktiga polisen Saga och på måndagar är det nya avsnitt av ”Homeland”. Ja SVT, Sveriges Television, har tagit tätpositionen i höst när det gäller de bästa tv-serierna. TV-kanalen äger stort.

HBO Nordic ligger på andra plats med Fargo 2 och Leftovers.

Det enda negativa med SVT och SVT Play är att avsnitten ofta bara finns kvar under kort tid. Skälet är rättighets-frågor, tror jag. Själv ser jag nästan alltid alla serier via SVT Play, jag vill se när det passar mig och vill inte behöva sitta framför tv-n på bestämd tid.

Jag tror visserligen att TV4 har höga tittarsiffror på lördagar eller är en stark konkurrent om tittarsiffror för de tv-sändningar eftersom den reklamfinansierade TV4 sänder det populära musikprogrammet ”Så mycket bättre” på lördagskvällar. Många samlas säkert framför TV4 på kvällen och gör som jagg: ser på tv-serierna via SVT Play.

7 november, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *