U2s andra konsert nästan likadan som den första

u2dag22

U2 – konsert nr 2
Globen, Stockholm, 17 september 2015
Betyg 4

U2 sysslar med falsk marknadsföring, det som innan sas skulle bli två olika kvällar, blir ungefär samma kväll en gång till. Jag räknar till fyra ändringar av showen och lite mer publik som dras upp på scenen i olika omgångar.

För mig personligen blev det ändå två helt olika kvällar. Första kvällen satt jag på läktare C, och det måste vara den verkligt prisvärda kvällen. Ikväll stod jag framme vid scenkanten och kunde knappt se den stora skärmen, och då blev showen helt annorlunda. Det som på läktaren är en verkligt cool och snygg idé, är vid scenkanten en berlinmur som ramlar ner, och skapar en stor barriär till bandet. Ändå är jag nu helt lomhörd, luktar som en svettig boxare, och helt lycklig.

När de röjer på scenen så har dom kul på riktigt och det stänker svett om Bono. Han är och vill vara den stora domptören av publiken, och publiken är med på noterna. U2 har hittat sin formel, och skiter i löftet att showerna skulle vara olika. Formlen är bra, och skulle jag ha tid skulle jag gärna se de två sista showerna i Stockholm också.

Det här är en show som är helt olika beroende på var du ser den. Sitt på läktaren på sidan så att du ser skärmen, och det är en show. Stå någonstans på ståplats och njut av fyra irländare som trivs med att spela. Återigen fyra plus till showen, för det kan ändå bli lite bättre, men det är en klart sevärd show.

Här kan du läsa recensioner och se bilder från den första dagens konsert.

u2_2a

u2_b

u2_bono

u2-red

u2bono2

u2c

u2d

u2dag2

u2dag233

u2e

u2f

u2g

u2h

u2helabandet

u2i

u2k

18 september, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *