Skivrecension: Ane Brun – When I am Free

anebrunwheniamfree

Artist: Ane Brun
Titel: When I am Free
Betyg: 4

Ane Brun har släppt sitt sjunde album, When I am Free. Jag kan inte fatta hur snabbt tiden har gått. Jag tycker det var igår jag hörde och fastnade för hennes debutalbum ”Spending Time with Morgan” som hon släppte 2003. Jösses, det är tolv år sedan nu.

Ane Brun heter egentligen Brunvoll Hon är född 10 mars 1976 i norska Molde. Denna norska sångerska och låtskrivare driver också ett eget skivbolag, Balloon Ranger Recordings.

Hon debuterade som en duktig singer/songwriter men är idag en musiker som inte går att helt placera i vare sig det eller något annat fack. Hon vågar gå på upptäcktsfärd i musikens värld.På detta sjunge album samarbetar Ane Brun terigen med producenten Tobias Fröberg – och det ger en underbar skiva, komplex men samtidigt vacker och klar.

Ane Brun har sagt att hon inspirerats av 90-talets triphop och det finns spår från Bristolscenens dimmiga och dunkla sound, men hennes musik är mer än det. Hon har mer melodi, mer elegans, hennes musik är vemodigare, mer romantisk, starkare och berör mig mer.

Ane Brun utvecklar sin musik i album efter album.

Göteborgsposten skriver i sin recension av albumet:
Ane Brun har återförenats med Tonbruket på sin nya skiva och det känns stundtals som ett genidrag. Dan Berglunds kontrabas klättrar ivrigt upp och ner, Martin Hederos piano glimrar och drivet i Andreas Werliins energiskt svängande trumspel påminner, kanske främst i fina Directions, om Bryan Devendorfs i The National. Dessutom är Miss you more och All we want is love både vilsamma och direkt vackra.

Jag tycker det är så väl formulerat.

Bästa spår: ”Black notebook”

15 september, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *