Här kan du se filmklippet som Facebook har stoppat – Folkoperans filmtrailer för operan La Traviata

Skribent:

latraviata2

Facebook har stoppat Folkoperans filmtrailer för operan La Traviata på grund av att den visar för mycket naket.

Den 25 augusti 2015 stoppade Facebook Folkoperans filmtrailer för operan La Traviata. Facebook anser att filmtrailern visar för mycket naket.

Ett pressmeddelande berättar:
– I originalverket hade Violetta fester där det pågick något förbjudet och normbrytande för hur en kvinna skulle vara. Vad skulle en dagens Violetta göra som bryter mot normerna? I stället för att visa en prostituerad stackars kvinna som ett objekt för mannens blick får publiken på Folkoperan möta en stark kvinna som definierar sig själv och som intar samma begärssfär som mannens. Begär handlar om makt. Violetta tar själv makten över sin sexualitet och det är något vi visar i vår filmtrailer, säger Folkoperans kommunikationschef Elenor Wolgers.

I La Traviata ifrågasätter Folkoperan de traditionella och stereotypa genusnormerna i samhället. Det är ett passionerat drama, en kamp mellan konventionen och det otillåtna.

– Kulturens roll är också att våga utmana det samhälle vi lever i. Det kan vara provocerande och Facebooks regler är tyvärr konservativa när det gäller synen på nakenhet, säger Elenor Wolgers.

La Traviata har premiär på Folkoperan den 16 och 17 september med dubbla sångarlag och spelas hela hösten.

25 augusti, 2015

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. anne skåner skriver:

    suck

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *