Swefilmer lägger ned för gott nu

Skribent:

swefilmer

Swefilmer är en av de streamingtjänster för film och tv-serier som nu lagts ned efter kraftiga påtryckningar av filmbranschen och i synnerhet den amerikanska filmbranschen.

Svenska Dagbladet berättar:youtube
Ola Johansson, en av Swefilmers administratörer, berättar om beslutet i en film på Youtube. Han uppger också att polisen gjorde en husrannsakan hemma hos honom tidigare i juli. Då ska hans dator, mobiltelefon och ”lite mer saker” ha tagits i beslag.
– Jag fick sitta inne på häktet i 90 timmar, säger Ola Johansson i filmen.

Swefilmer är så kallad illegal sajt. Det är gratis att se på film och tv-serier där, men Swefilmer har inte tillåtelse från filmbolagen eller tv-kanalerna att visa filmerna eller tv-serierna.

Jag har egentligen lite svårt att förstå att denna sajt, och liknande, haft så många användare eftersom det idag är rätt billigt att helt lagligt se på film och tv-serier på streamingtjänster. Netflix, HBO Nordic, Viaplay, C More … Det finns flera playtjänster som har ett vettigt utbud till hyggliga priser. Fördelen med en sajt som Swefilmer är, tror jag, att där finns utbudet från flera streamingtjänster. Men ändå: det finns mycket att se på i de lagliga tjänsternas utbud.

Däremot är jag väldigt skeptisk och kritisk till de enorma skadestånd som filmbranschen krävt att personer bakom piratsajter. Filmindustrin tjänar nog en hel del på att intresset för film ökar genom att människor lättare kan se mer film.

29 juli, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *