Från 1 augusti kan du se Mats Eks uppsättning av Spöksonaten på Dramaten Play

Skribent:

spoksonaten

En av de starkaste föreställningarna på Dramaten under de senaste åren är Mats Eks uppsättning av Spöksonaten. Nu kommer den snart att finnas tillgänglig att se på Dramaten Play. Gratis och tillgänglig för alla som har en internetuppkoppling.

Ett pressmeddelande berättar:
Den 1 augusti är det Dramaten Play-premiär för Mats Eks hyllade uppsättning av August Strindbergs Spöksonaten, med bland andra Stina Ekblad och Hamadi Khemiri i rollerna.

Uppsättningen hade premiär på Dramatens lilla scen i januari 2012 och kallades av DN för ”ett fläckfritt mästerverk” och av SVD för ”genialt allkonstverk”. Här möts dans och teater på ett sätt som blivit synonymt med Mats Ek.

Tidigare har Ingmar Bergmans Scener ur ett äktenskap, Marie-Louise Ekmans Dödspatrullen och Carlo Godonis Två herrars tjänare publicerats på Dramaten Play. Uppsättningarna går att se kostnadsfritt i ett år från och med att den publicerats.

Föreställningarna på Dramaten Play går att se textade.

Kommande premiärer:
1 september Dödsdansen I-II (premiär 2007, regi John Caird)
1 oktober Den girige (premiär 2009, regi Gösta Ekman)

Till www.dramatenplay.se.

I rollerna Stina Ekblad, Hamadi Khemiri, Niklas Ek, Thérèse Brunnander, Yvan Auzely, Ana Laguna, Gunnel Fred, Staffan Göthe, Melinda Kinnaman, Jonas Bergström, Johan Holmberg, Malin Ek, Etienne Glaser, Hulda Lind Jóhannsdóttir
Regi och koreografi Mats Ek
Bearbetning Mats Ek, Irena Kraus
Scenografi och kostym Bente Lykke Møller
Ljus Erik Berglund
Peruk och mask Thea Kristensen, Barbro Forsgårdh

27 juli, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *