Riksteatern satsar på Bakgårdens Orkester – en hundmusikal

Skribent:

hundmusikal

När folkkära dramatikern, poeten och författaren Lotta Olsson och musikern och kompositören Jojje Wadenius gör gemensam sak blir resultatet en föreställning för hela familjen med härlig musik, spännande handling och roliga hundkaraktärer. Premiär 28 juli i Falun, på Lilltorpet.

Ett pressmeddelande berättar:
Bakgårdens Orkester är en varm berättelse om kompisgänget där hundarnas olika personligheter och fördomar ibland spelar dem spratt. Föreställningen passar nyfikna smååringar och nyfikna stora från sex år. På en sliten bakgård någonstans samlas varje dag ett gäng hundar för att ingå i Bakgårdens Orkester. Det är polishunden Zorro och den tjusiga pudeln Fifi, det är Tuffen, Balalajka Bastard, Taxen Maximilian och den stolte Sankt Bernahardshunden Bernadotte. Ett brokigt gäng som inte alltid är överens men som alltid är överens om att lösa vad än det kan vara för problem som dyker upp. Idag introducerar Bernadotte en tävling, samtidigt som Fifis nya vackra halsband plötsligt försvinner.

– Det ska bli väldigt roligt att ge sig ut på sommarturné och möta publiken i hela landet. Vi ser också fram emot att spela på utomhusscener, det är nytt och spännande för oss, säger Marie Skönblom som medverkar i föreställningen.

Bakom föreställningen står Skottes Musikteater i Gävle, en av landets äldsta fria teatergrupper med drygt 30 år och närmare 100 uppsättningar på nacken. Medverkande: Marie Skönblom, Sara Fridholm, Anne Lie Hedin, Mats Jadin, Ove Zacco Andersson och Kalle Zerpe. Regi: Olle Törnquist. Produktionen erbjuds av Riksteatern och Folkets Hus och Parker i samarbete med Skottes Musikteater.

16 juli, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *