Tips: Två tv-serier nu släppta på dvd: The Last Ship och Fortitude

Två iskalla tv-serier släpps nu på dvd. Båda serierna utspelar sig i vintriga miljöer. Den första säsongen av Fortitude och den första säsongen av den The Last Ship släpps nu i sommar på dvd.

Fortitude gick tidigare i år på Sveriges Television.
Fortitude är en brittisk thrillerserie som hade premiär 29 januari 2015 på Sky Atlantic. Serien är skapad av Simon Donald och består av 12 avsnitt.

Serien utspelar sig på den fiktiva platsen Fortitude på Svalbard och spelades bland annat in i Reyðarfjörður på Island. Handlingen kretsar kring ett mord som ska utredas där den lokala polisen Dan Anderssen leder förundersökningen sida vid sida med poliskommissarien Morton från London. Samtidigt som de försöker ta reda på vad som hänt börjar de misstro och misstänka varandra. I rollerna finns bland andra Stanley Tucci, Sofie Gråbøl, Richard Dormer och Christopher Eccleston.

Serien är fascinerande och lite mystiskt. Jag blev fast direkt, redan när jag såg det första avsnittet. Men den blir lite för mystisk, med lite för många lösa trådar som inte följdes upp, i de avslutande avsnitten. Om jag skulle ge betyg skulle första halvan av serien få betyg 5 men andra halvan betyg 3.

Seriens största styrka ligger i skådespelarnas kvalitet och att karaktärerna är trovärdiga. Richard Dormer i rollen som sheriff Dan Andersen får väl fler än mig att rysa till av obehag och direkt misstänka honom för att vara en bakslug ful och korrumperad person, han har ofta sådana roller. Men här är han en trovärdig person, trots att han är en ful fisk går han att begripa och han har också bra sidor. Det är så med alla karaktärer, de är alla trovärdiga personer med goda och dåliga sidor, beroende på situationen.

Sky Atlantic har bekräftat att Fortitude har kontrakt på en andra säsong.

The Last Ship
thelastshipThe Last Ship är ett actionfyllt, postapokalyptiskt drama som producerats av Michael Bay, tidigare känd som regissör av filmerna Transformers. I rollistan för The Last Ship finns bland andra Eric Dane (Grey’s Anatomy), Rhona Mitra (Boston Legal) och Adam Baldwin (Chuck). Handlingen utspelar sig i efterdyningarna av en pandemi som är nära att utplåna världens befolkning. Huvudrollsinnehavaren Eric Dane spelar kaptenen Tom Chandler i flottan på fartyget USS Nathan James. Kapten Chandler och hans besättning blir några av de få överlevande på jorden eftersom de befunnit sig till havs då pandemin inträffar. Besättningens svåra uppdrag blir därför att hitta ett botemedel, stoppa det livsfarliga viruset och rädda världen.
Serien har visats på TNT och en andra säsong började visas i USA i juni i år, 2015.

23 juli, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *