Inför Roskilde: 10 band du måste se

stvincent

Publiken har redan dragit igång festen på campingområdet. På onsdag drar även musikprogrammet igång på riktigt på Skandinaviens största festival. Här är 10 höjdpunkter i programmet:

Africa Express – Arena, 4 juli kl. 23:00

Damon Albarn (som stod för en av de bästa spelningarna från förra årets festival) och en spektakulär skara musiker från olika kulturer och kontinenter lyfter fram Afrika när de avslutar årets festival med en fem timmar lång spelning på Arenascenen. Det är ett måste att åtminstone vara där en stund!

Father John Misty – Avalon, 2 juli kl. 17:00

Den tidigare Fleet Foxes-trummisen Josh Tillmans andra album med alter egot Father John Misty, I Love You, Honeybear, är ett av årets bästa album. Spelningen på Roskilde har potential att bli lika karismatisk och underhållande som frontfiguren själv.

Foxygen – Avalon, 2 juli kl. 19:00

Det kommer bråkas på scen. Det kommer vara överladdat med energi. En spelning med Foxygen är inte likt något annat. Precis som på senaste dubbelalbumet, …And Star Power, är känslan att allt kommer rasa sönder vilken sekund som helst. Men det är just på grund av den här stökigheten som det är så fängslande att se på.

Jamie xx – Apollo, 4 juli kl. 02:00

Med tokhyllade soloalbumet In Colour i ryggen har Jamie xx fått äran att sätta punkt för årets Roskildefestival med en sen spelning på Apollo-scenen.

Kendrick Lamar – Orange, 3 juli kl. 19:30

Efter att ha följt upp den moderna klassikern good kid, m.A.A.d city med To Pimp a Butterfly tidigare i år är det dags för Compton-rapparen Kendrick Lamar att återvända till Roskildefestivalen. När han spelade där senast trängdes folk långt utanför Arena-tältet. Nu får han spela på festivalens största scen.

Mastodon – Arena, 2 juli kl. 20:30

Hårdrocksbandet från Atlanta gör inte bara gästspel i Game of Thrones. Sjätte studioalbumet Once More ‘Round the Sun släpptes ifjol och nu gör de en spelning på Roskildefestivalen.

Nicki Minaj – Orange, 4 juli kl. 19:30

En av de största stjärnorna i årets program. Känns som en perfekt festivalakt när hon spelar på den orangea scenen innan…

Paul McCartney – Orange, 4 juli kl. 22:00

Med otaliga klassiker från såväl solokarriären som från tiden i ett visst band från Liverpool i ryggen kan Paul McCartneys spelning om någon komma att bli legendarisk. För vem vill inte se ett fullt publikhav framför Orange Stage sjunga med i Hey Jude?

Ought – Pavilion, 2 juli kl. 00:00

På förra årets debut More Than Any Other Day skapar detta fina kanadensiska band nervig postpunk som stundtals för tankarna till Talking Heads. Roskilde har en förmåga att sätta några av de mest spännande, nya akterna på sin Pavilion-scen och i år stavas det mest spännande av dessa nya band O U G H T.

St. Vincent – Arena, 2 juli kl. 18:00

Sedan St. Vincent, eller Annie Clark som hon egentligen heter, förra året släppte sin starkaste samling låtar hittills i karriären, har hon med sin elektriska scenpersonligheten vuxit till att bli en av indievärldens bästa liveartister.  Låtar som Digital Witness och Birth in Reverse kommer få Arenascenen att koka.

29 juni, 2015

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *